Vegaaninen pikajäätelö!

Pikajätskit ovat yksi lemppari iltapaloistani. Miksikö? Ne ovat ihanan makeita ja viilentäviä, terveellisiä, herkullisia ja ennen kaikkea valmiita parissa minuutissa! Pikajätskejä varten kannattaakin aina pitää banaaneita valmiiksi viipaloituna pakastimessa.


Pikajäätelön voi valmistaa monella eri tavalla, ja tämä vegaaninen versio on yksi omista suosikeistani. Se on kuohkeaa, pehmyttä ja makeaa olematta kuitenkaan imelää. Hyödynnän mielelläni aquafaban eli paputölkin pohjalle jäävän nesteen, vegaanisen korvikkeen valkuaisvaahdolle. Papuja tulee käytettyä sen verran usein, että olisi sääli haaskata tuo hyödyllinen aines. Etenkin, kun siitä syntyy jotain näin hyvää!


Marjoihin voi valita mitä tahansa suosikkejaan, tai käyttää tilalla myös hedelmiä. Näin kesällä päädyin itse mansikoihin. Jos käytät pakastemarjoja, saatat joutua lisäämään tilkan nestettä, mutta saat entistä jämäkämpää jäätelöä!VEGAANINEN PIKAJÄÄTELÖ

(kahdelle)

1 tölkki kikherneiden tai valkoisten papujen tölkkilientä
2 pakastettua banaania
Kourallinen tuoreita marjoja

Valuta papuneste erilliseen kulhoon, ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi, jämäkäksi vaahdoksi. Työstä tehosekoittimella tai muulla tehokkaalla keittiökoneella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Voit joutua välillä pysäyttämään koneen ja kaapimaan aineksia pois kannun reunoilta. Jos koneeseesi kuuluu survin, hyödynnä sitä.


Lusikoi jäätelö kippoihin ja nauti heti.


Kyllä tällä tavalla kehtaa herkutella jäätelöllä vaikka joka päivä!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!