Liian hyvä mansikkajuustokakku browniepohjalla (V, G)

Mansikkajuustokakku browniepohjalla valmistui päivällä ystävien kanssa vietettyihin vappujuhliin. Olin ajatellut tehdä ihan vain vegaanisen mansikkajuustokakun, mutta sitten sain ahaa-elämyksen: mitäpä jos mansikkaan yhdistyisi vielä kaikkien rakastama suklaa... Jo pelkkä ajatus brownieta ja juustokakkua yhdistävästä kakusta kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Mutta sellaista me vappuaattona söimme, ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli ihan törkeän herkullista.

 


Pohjan brownietaikina on tehty mutkat suoriksi - menetelmällä, mikä tekee siitä super helpon ja nopean valmistaa. Ainekset vain sekaisin ja hetkeksi uuniin. Kakkupohja myös jäähtyy mukavan nopeasti, joten mansikkatäytteen voi valmistaa sen päälle tekeytymään melkein saman tien.

Mansikka ja suklaa ovat klassinen makupari, ja tässä mehevää, suklaista brownieta ja täyteläistä mansikkajuustokakkutäytettä yhdistävässä kakussa ne sointuvat täydellisesti yhteen. Nyt ei tarvitse valita jaksaako maistaa brownieita vai juustokakkua, sillä yhdessä kakussa saat nuo molemmat huikean maukkaat herkut yhdellä suupalalla.

 


Tämä kakku on kaiken lisäksi vielä gluteeniton, vegaaninen, maidoton, soijaton, munaton ja ilman valkoista sokeria valmistettu. Pitäisi siis sopia aika monelle, vaikka ei sitä erikoisruokavalioon kuuluvaksi huomaakaan.

Sitten leipomaan!

 


MANSIKKAJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA


Browniepohja


2dl tummaa suklaata rouhittuna (käytin raakasuklaarouhetta)
3dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1/2dl vaahterasiirappia

Sulata suklaa juoksevaksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset yhteen sileäksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja kypsennä uunissa 175 asteessa 10 minuuttia.


 

Anna pohjan jäähtyä täysin.


Mansikkatäyte

3dl mansikkasosetta
450g kasvipohjaista tuorejuustoa
3rkl agavesiirappia
1dl kookosöljyä sulana 
2rkl psylliumia

Sulata kookosöljy juoksevaksi.

Sekoita ensin tehosekoittimella kaikki ainekset kookosöljyä ja psylliumia lukuun ottamatta sileäksi.

Lisää lopuksi kookosöljy ja psyllium ja sekoita vielä uudelleen.

Kaada mansikkatäyte vuokaan pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan. Itse tein sen jo edellisenä päivänä, jotta aikaa jähmettymiselle oli riittävästi.


 

Kakku on valmis kun sen pinta tuntuu jämäkältä ja se pysyy kasassa irrotettaessa vuoasta.

Suklaan ja mansikan sekoitus toimii tässä kakussa oivallisesti, ja kakku onkin mitä sopivin herkku näin kesän parhaan mansikkakauden koittaessa. Käytin itse koristeluun pakastekuivattuja vadelmia, joita löytyy iso pussi, mutta kesällä hyödynnä ihmeessä tuoreet kauden marjat koristelussa. Mansikat, vadelmat ja mustikatkin sopivat ihanasti suklaisen pohjan ja makean juustokakkutäytteen rinnalle.

 




Toivottavasti mansikkajuustokakku browniepohjalla maistuu myös teille! Suklaata ja mansikkaa, mikäpä siinä ei olisi hyvää?!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!