Paras perunasalaatti (G, V)

Perunasalaatti on ollut mielestäni ihan hyvää, mutta en ole erityisemmin osannut kaivata sitä. Kunnes tein ensimmäistä kertaa tätä parasta perunasalaattia, joka on hurmannut myös muut ei niin perunasalaatista pitävät. Parhaan perunasalaatin juju on freesi ote yhdistettynä siihen ihanaan kermaisuuteen, joka on perunasalaatille ominaista. Lisäämällä perunasalaattiin vähän vihreää saa todella maistuvan lopputuloksen, joka on täyteläistä ja tuhtia lisuketta, mutta samalla tarpeeksi raikasta jättääkseen mukavan olon myös syömisen päälle.

 


Perunasalaatti on tunnetusti vappuruokaa, ja vapuksi minäkin tätä viime kerran tein. Perunasalaatin hienous on kuitenkin siinä, että se sopii lisukkeeksi melkeinpä juhlaan kuin juhlaan - tai ihan vaan kesäisen grilliruuan rinnalle. Olemmekin kovaa vauhtia lähestymässä juhannusta, joten nyt nappaa talteen parhaan perunasalaatin ohje juhannuspöytää varten!


Perunasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai muuten vain aiemmin ruokapreppauksen helpottamiseksi, mutta sekoita kastike muihin aineksiin vasta lähempänä tarjoilua.

PARAS PERUNASALAATTI


1kg pieniä (uusia) kiinteitä perunoita
1 nippu kevätsipulia
100g lehtikaalia
1,5dl oliiveja (käytin viipaloituja)
4dl Oatlyn creme fraichea tai maustamatonta soijajogurttia
4tl dijonsinappia
1rkl sipulimaustetta
1/2tl suolaa
Ripaus mustapippuria


Tarvittaessa pese perunat. Keitä perunat kuorineen kypsäksi, ja anna niiden jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen pilko perunat palasiksi ja laita palaset isoon kulhoon.

Pilko kevätsipuli pieneksi silpuksi ja revi lehtikaalin lehdet silpuksi. Voit käyttää kokonaisia oliiveja tai viipaloituja makusi mukaan. Sekoita sipuli, lehtikaali ja oliivit perunoiden sekaan.

Sekoita toisessa kulhossa creme fraiche, dijonsinappi ja mausteet. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa, mikäli tarjoiluun on vielä aikaa, tai muussa tapauksessa sekoita kastike muiden ainesten sekaan.

Sekoittele salaattia huolella, jotta kastike leviää joka puolelle salaattiaineksia.

 


Tarjoile perunasalaatti esimerkiksi grilliruuan ohessa tai iltapalalisukkeena. Valmis salaatti säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, joten siitä saa tarvittaessa vielä lisukkeen seuraavan päivän aamupalalle tai rääppiäisiin.

 

Paras perunasalaatti on helppo suosikkilisuke, jota tulee valmistettua usein. Perunasalaatti on ennen kaikkea kesäruokaa, ja tämä herkku maistuukin kaiken kesäruuan kaverina! Kannattaa kokeilla, tästä ovat tykänneet ihan kaikki.

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!