Ihanat ton-ton pääsiäisherkut!

Havahduin yhtäkkiä siihen, että pääsiäinen on jo ensi viikolla. Kääk! Tänä vuonna en tule itse pääsiäisherkkuja kummemmin valmistaneeksi, koska olemme menossa kahtena päivänä muualle syömään ja sen jälkeen lähdössä vielä mökille. Lisäksi perheemme nuorin jäsen on tällä hetkellä sen verran vauhdikas tapaus, ettei leipomiselle ja herkkujen väkertämiselle jää juuri aikaa. Mutta teitä muita varten tässäpä on kätevä kooste ihanista pääsiäisherkuista, jotka ovat gluteenittomia, maidottomia, soijattomia, kananmunattomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Ne sopivat siis lukuisiin erikoisruokavalioihin, allergikoille ja muuten vain kyseisiä aineksia vältteleville. Joten eikun valmistamaan herkkuja pääsiäisen varalle, joita voi syödä huoletta ja hyvällä omallatunnolla!

Ensinnäkin mämmi, tuo suomalainen erikoisuus. Itse tykästyin mämmiin vasta tajuttuani yhdistää sen vaniljakastikkeen kanssa. Rukiinen, tumma, puuromainen seos ja kermainen, lempeä vaniljakastike ovat toisiaan täydellisesti tukeva makupari! Tällä ohjeella valmistat gluteenittoman mämmin, joka on myös terveellinen, ravitseva ja erittäin herkullinen!

Pasha on pääsiäisen oma ihana vanukas, ja tämä maidoton versio on niin maistuva, että sitä tekee mieli syödä vielä pääsiäisen jälkeenkin! Tämä maidoton pasha on myös vegaaninen.
Pääsiäinen ei ole pääsiäinen ilman suklaamunia, ja kaikeksi onneksi ne onnistuvat mainiosti myös terveellisinä raakasuklaaversioina! Näissä raakasuklaamunissa on hauska pehmeä moussetäyte, mikä tekee niistä vieläkin herkullisempia...
Ja vielä sokerina pohjalla tässä ohje mitä maistuvimpaan pääsiäiskakkuun. Tässä ihanan raikkaassa ja mehevässä kakussa maistuu raikas aprikoosi, ja se sopii loistavasti myös muihin kevään ja kesän juhlahetkiin. Tässä kakussa on käytetty soijajogurttia ja kananmunaa, mutta soijajogurtin voi korvata jollakin muulla maidottomalla jogurtilla ja kananmunat puolestaan chiamunilla tai kananmunankorvikkeella. Kakku maistuu niin ihanalta, että sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla osana pääsiäispöytää!

 
 
 


Mitä pääsiäisherkkuja teidän pääsiäisenne viettoon kuuluu? Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös muista ton-ton herkuista ja pääsiäisruuista. Vaikka tänä vuonna en tule itse kummempia valmistaneeksi, voin sitten ideoida valmiiksi jo ensi vuoden pääsiäisherkkuja! Kenties meidän pieni pallerommekin pääsee sitten jo osallistumaan niiden valmistukseen...

Toivottavasti kaikilla on edessään maistuva pääsiäinen ja ihania aurinkoisia kevätpäiviä!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!