Suosikkiresepti: rapeat kookoskaurakeksit (G, M)

Kookoskaurakeksit ovat ehdottomasti yksi eniten käyttämistäni resepteistä! Kaurakeksit ovat aina olleet lemppareitani, etenkin ne ohuet, rapeat kauralastut sekä amerikkalaiset oatmeal cookies - versiot. Näihin kekseihin tulee mukaan myös yhtä nykyistä suosikkiani, nimittäin kookosta, ja voin vannoa, että näissä kekseissä yksi ei ikinä tule riittämään.



Keksit ovat rapeita kauttaaltaan ja täynnä herkullista kauran makua, jota kookos täydentää. Ne ovat siis yhdistelmä omia suosikkimakujani, ja tämä resepti onkin yksi omista ikisuosikeistani.

Kookoskaurakeksit ovat rapeita, rouskuvia ja makeita - mutta eivät liian. Ne sopivat loistavasti välipalakekseiksi sekä herkutteluun, sillä niiden makeus ei ole imelää. Kookos maistuu täydelliseltä kauran ohessa, mutta ei dominoi makuelämystä. Joten myös te, jotka epäröitte kookoksen kanssa, kokeilkaa rohkeasti. Voi olla, että tämän jälkeen kookos kuuluu myös teidän lempparimakuihinne.


KOOKOSKAURAKEKSIT


1 kananmuna
2dl kookosöljyä
2dl kookossokeria
2dl perunajauhoa
3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5dl kookoshiutaleita
4dl gluteenitonta kaurajauhoa
2rkl kanelia
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1/2tl vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy ja sekoita siihen kookossokeri sekä kananmuna. Sekoita kaikki muut ainekset erillisessä kulhossa, kaada öljy-sokeriseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita huolella.


Lusikoi taikinasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareita ohuemmiksi. Ne eivät leviä enää uunissa, joten voit saman tien muotoilla keksit siihen muotoon, millaisiksi ne haluat.

Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes keksien pinta on kauniin ruskea.



Anna jäähtyä, ja pinoa keksit sen jälkeen erilliseen purkkiin. Suosittelen jättämään kannen hieman raolleen, jotta keksit säilyvät rapeina.

 


Koska kookoskaurakeksit paistetaan kuiviksi ja rapsakoiksi, ne myös säilyvät pidempään kuin kosteat, mehevät keksit.

Kaikille rapeiden keksien ystäville!

 

Halutessasi lisää taikinan sekaan vielä rusinoita tai muita kuivahedelmiä meheviksi sattumiksi.

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!