Vaniljakastike tofusta - kokeile helppoa ohjetta!

Tofusta valmistuva vaniljakastike on ollut viime aikojen herkkuni. Proteiinipitoinen ja täyttävä vaniljakastike toimii niin aamupuurossa, smoothien seassa kuin marjojen kaverina, ja maistuu aina vain yhtä hyvältä. Tykkään kovasti myös cashewpähkinöistä tehtävästä vaniljakastikkeesta, mutta vaihtelun vuoksi tämä tofuun pohjautuva on ollut kovassa suosiossa. Tofusta tehty vaniljakastike sopii sitä paitsi loistavasti pähkinäallergikoille!

 

 

Vaniljakastike tofusta vie vain muutaman minuutin valmistaa, ja se säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Nautin itse vaniljakastiketta muun muassa viljattomien köyhien ritareiden lisukkeena marjojen kera. Vaniljakastikkeen paksuutta on helppo säädellä sen mukaan haluaako ihan juoksevaa kastiketta vai paksumpaa, vanukasmaista kastiketta.

 


Köyhien ritareiden ja lettujen kanssa suosin hieman paksumpaa, ja esimerkiksi marjojen tai makean piirakan lisukkeena juoksevampaa. Tämä ohje on nimenomaan sille paksummalle versiolle, joten jos haluat hieman juoksevampaa vaniljakastiketta, tuplaa ohjeessa olevan nesteen määrä.


 

VANILJAKASTIKE TOFUSTA

250g maustamatonta tofua
1,5dl kookosmaitoa
1-3rkl agavesiirappia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

Poista tofu pakkauksesta ja valuta siitä nesteet pois.

Sekoita kaikki ainekset vaniljajauhetta lukuun ottamatta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi. Maista, ja tarvittaessa lisää makeutusta. Itselläni meni kaksi ruokalusikallista. Lisää lopuksi vielä vaniljajauhe ja sekoita uudelleen.


 

Vaniljakastike on heti valmista käytettäväksi, mutta antamalla sen tekeytyä hetken jääkaapissa saat kastikkeesta paksumpaa.


Vaniljakastike on yksi niistä ruuista, joita ilman on helppo elää, mutta joiden saaminen pitkän tauon jälkeen on erityisen ihanaa. Vaniljakastike on lisuke, erityisherkku, joka ei ole suinkaan välttämätön, mutta sopii lisukkeeksi niin monelle ruualle, että sen kaataminen annoksen päälle vie jälkiruuan uusiin ulottuvuuksiin. Esimerkiksi oheinen persimonpaistos maistui vielä maukkaammalta vaniljaisella kastikkeella päällystettynä!


 


Vaniljakastiketta on helppo valmistaa kerralla isompikin satsi, ja kun sen valmistaa terveellisistä aineksista, sitä voi käyttää hyvin vaikka aamupalalla marjojen päällä. Tofusta valmistettu vaniljakastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten sitä ehtii kokeilla lisukkeella tai raaka-aineena hyvin monelle eri ruualle.


Kehotan kokeilemaan esimerkiksi suunnattoman herkullista Pina Colada pirtelöä, jossa on mainittu cashewpähkinöistä valmistuva vaniljakastike, mutta joka toimii yhtä hyvin ellei jopa paremmin tämän proteiinipitoisen tofuversion kanssa.


❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!