Helppo vanilja tofuvanukas

Vanilja tofuvanukas on uusimpia vanukaskokeilujani, ja olen siitä tavattoman innoissani! Tofu antaa vanukkaalle ihanan silkkisen koostumuksen sekä runsaasti proteiinia, mikä tekee siitä todellisen supervanukkaan! Tofuvanukas ei tarvitse välttämättä erillistä makeutusta, tai siinä voi käyttää esimerkiksi nestemäistä vaniljasteviaa, jolloin vanukkaan saa valmistettua myös sokerittomana herkkuna. Makeutta annokseen saa nimittäin helposti marjojen ja hedelmien avulla.
 
 
Tofuvanukkaan paksuutta saa säädeltyä kasvimaidon määrällä. Oheisella ohjeella vanukkaasta tulee lusikoitavaa, mutta ei lohkeavaa. Koostumus muistuttaa paksua jogurttia. Jos haluat erityisen paksua ja lohkeavaa vanukasta, vähennä kasvimaidon määrää tai vaihtoehtoisesti lisää kookosöljyn määrää. Juoksevana vanukkaan sekaan sekoitettu kookosöljy jähmettyy jääkaapissa ja paksuntaa vanukasta sen tekeytymisen aikana.
 
 
Vanilja tofuvanukas valmistuu vähällä vaivalla ja on ihanan makoisa maidoton vaihtoehto jogurtille, rahkalle ja smoothielle. Vaniljan makuinen vanukas on herkullista sellaisenaan, mutta samalla sopivan neutraali maultaan antaakseen tilaa myös ihanille lisukkeille, kuten omassa tapauksessani mansikoille. Vanukkaaseen voi myös valmistusvaiheessa sekoittaa esimerkiksi banaania tai erilaisia marjoja, jos haluaa makuun vaihtelua.
 
Käytin itse vanukkaassa Tofumoonin pehmeää silken tofua, mikä toimii koostumukseltaan aivan ihanasti juuri vanukkaissa. Periaatteessa voit käyttää ihan tavallistakin tofua, mutta pyri saamaan siitä silkinsileää sekoitusvaiheessa, jotta vanukkaasi ei jää paakkuiseksi. Mikäli sekoittaminen tuntuu vaikealta, lisää hieman nesteen määrää, kunnes saat ainekset kunnolla sileäksi. Käytin vanukkaaseen puolet Tofumoonin pakkauksesta, eli noin 225g. Tofun määrää ei tarvitse noudattaa grammalleen, kunhan määrä on suurin piirtein sama suhteessa muihin aineksiin.
 
 


VANILJA TOFUVANUKAS

 
~225g maustamatonta (silken) tofua
3rkl kookosöljyä
1/2dl kasvipohjaista maitoa (käytin soijamaitoa)
2rkl agavesiirappia
1/4tl Bourbon vaniljajauhetta

Lisukkeeksi: marjoja, pähkinöitä, kaakaonibsejä, kuivattuja hedelmiä...

Aloita avaamalla tofupaketti ja valuttamalla neste pois. Sulata samalla kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi.

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tofu, kasvimaito, agavesiirappi ja vaniljajauhe sileäksi seokseksi. Lisää lopuksi kookosöljy ja sekoita vielä uudelleen.

Kaada vanukas valmiiksi yhteen tai kahteen annoskulhoon, ja laita kulho jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai pidempään. Vanukas on valmista, kun sen koostumus on selkeästi jähmettynyt.


Tofuvanukas säilyy syömäkelpoisena pari kolme päivää, mutta lisukkeet siihen kannattaa lisätä vasta juuri ennen syömistä, jotta esimerkiksi marjoista valuva neste ei pilaa vanukkaan koostumusta.

Tofuvanukas toimii hyvin myös jälkiruokana, ja lisäämällä himpun verran enemmän makeutusta siitä saa erinomaisen herkun akuuttiin makeannälkään.


❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!