Tahmainen ruususuola-pähkinätoffee (G, M, V)

Olen tehnyt usein erilaisia raakafudgeja, jotka ovatkin hurjan helppo ja terveellinen vaihtoehto karkkipäiväksi. Tällä kertaa tein ihan toffeeta keittämällä, jotta siitä tulisi erityisen mureaa ja siihen saisi imeytettyä ihania syksyn makuja. Vaikka kuumentaessa osa ravinteista tosiaan katoaa, tämä toffee on kuitenkin tehty terveellisistä ja aidoista raaka-aineista, mikä tekee siitä erinomaisen terveysherkun!


Mitä eroa fudgella ja toffeella sitten on? Perinteisesti fudge valmistetaan voista, maidosta ja sokerista, kun taas toffee on sekoitus pelkkää voita ja sokeria. Minun keittiössäni nuo ainekset kuitenkin korvataan terveellisemmillä vaihtoehdoilla, ja raakaversioissa ainekset ovatkin tyystin erilaiset.

Tässä kuumennetussa versiossa peruspohja on silti sama, mutta rasva tulee ravitsevista pähkinöistä ja sokeri luonnon omasta vaahterasiirapista.


Valmistin tätä toffeeta ystävälleni, joka kyselee aina sen perään - ja sai nyt ison pussin kerralla kotiin vietäväksi. Näytti onneksi jälleen maistuvan.

Toffeen valmistus on todella helppoa, ja sen makua voi muunnella monella tavalla omia mieltymyksiä vastaavaksi. Tässä ohjeessa fudge on maustettu herkullisilla syksyn mauilla, ja makua korostettu entisestään ruususuolalla.


Valmis toffee säilyy hyvin jääkaapissa - jos säilyy... Ohjeen mukaisilla määrillä toffeeta tulee sellainen määrä, joka kummasti hupenee aina muutamassa päivässä. Onneksi sitä on niin helppo valmistaa lisää!

RUUSUSUOLA-PÄHKINÄTOFFEE 


2,5dl vaahterasiirappia
2,5dl pähkinävoita (käytin maapähkinää)
1dl murskattuja pekaanipähkinöitä
1/4tl neilikkaa
Ripaus vaniljajauhetta
Karkeaa ruususuolaa vähän hienonnettuna

Sekoita vaahterasiirappi,  pähkinävoi, neilikka ja vanilja yhteen kattilassa. Anna seoksen kiehahtaa ja madalla lämpöä niin, että se hieman kuplii. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa selkeästi paksuuntua - eli noin vartin ajan. Ripottele pinnalle murskatut pekaanipähkinät ja sekoita ne mahdollisimman hyvin massan sekaan.Kaada toffee esimerkiksi vuorattuun leipävuokaan tai pieniin konvehtimuotteihin - mikä vain sattuu kotoasi löytymään. Anna toffeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään noin tunnin, parin ajaksi.


Murskaa ruususuolapaloja pienemmäksi, mutta älä hienonna täysin sileäksi. Leikkaa valmis toffee sopivan kokoisiksi paloiksi ja pyöräytä palaset suolarouheessa. Varo, ettet suolaa liikaa. Parasta on ensin maistaa yksi, jotta tiedät onko suolan määrä sinulle sopiva. Ja tässä vaiheessa olet ehdottomasti ainakin yhden toffeemaistiaisen ansainnutkin!Säilytä valmis toffee jääkaapissa. Mikäli et tule napsineeksi kaikkea heti, se säilyy hyvin kylmässä muutamankin viikon ajan.

❤️Sara
 

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!