Ihana vadelmaraakakakku

Tein jonkin aikaa sitten tämän täyteläisen, kermaisen ja silti raikkaan vadelmaraakakakun ystäväni kanssa järjestämälle aamiaisbrunssille. Olen tehnyt marjaraakakakkuja ennenkin, mutta se ovat monesti jääneet vähän puisevan ja tunkkaisen makuisiksi, ja marjan oma luonnollinen makeus ja raikkaus ovat matkalla kadonneet.


Tällä kertaa kakku onnistui kuitenkin huippuhyvin! Kaurapohja sopi etenkin aamiaispöytään täydellisesti, ja se imartelee moussemaisen vadelmatäytteen makua.

Tämä vadelmaraakakakku on ennen kaikkea raikas ja vadelmainen, ei imelän makea tai raskas, kuten runsaasti pähkinää sisältävät raakakakut usein ovat. Ihan täydellinen kesäkakku!


Voit käyttää sesongin mukaan tuoreita vadelmia tai yhtä lailla pakastemarjoja. Molemmilla syntyy herkullinen raakakakku, joka on todella simppeli ja nopea valmistaa!


 

IHANA VADELMARAAKAKAKKU


Pohja

2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4dl kookosöljyä (juoksevaa)
2rkl kookossokeria
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita sillä välin muut ainekset kulhossa. Lisää sula kookosöljy ja sekoita huolella.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.

Laita vuoka jääkaappiin.


Täyte

1 tölkki kookosmaitoa
2dl vadelmia (tuoreita tai pakastetut sulana)
1,5dl cashewpähkinöitä
1/2dl kookosöljyä (juoksevaa)
4rkl agavesiirappia
1/2tl psylliumia

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Käytä kookosmaitotölkin pinnalla oleva paksu valkoinen osa sekä 1/3 tölkin pohjalle jäävästä nesteestä.

Sekoita tehosekoittimella vadelmat, kookosmaito, cashewpähkinät ja agave sileäksi seokseksi. Lisää lopuksi sula kookosöljy sekä psyllium, ja sekoita vielä uudelleen.

 

Kaavi massa vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Voit koristella kakun pinnan kokonaisilla vadelmilla tai kauniilla chia-hillolla, jonka ohjeen löydät täältä.

 

 

Huomioi, että jos käytät kertaalleen sulatettuja pakastevadelmia, kakkua ei kannata pakastaa enää uudelleen. Paitsi jos käytät ulkomaisia marjoja ja kuumennat ne ennen käyttöä. Tällöin vadelmaosuus ei tietenkään ole enää raaka, mutta eihän se aina niin justiinsa ole. Paljon hyviä ravinteita ja ennen kaikkea makua tässä kakussa on silti!

 

 

 

Tuore kakku säilyy jääkaapissa jopa viikon ajan, joten palanen per päivä ja pian koko kakku onkin kadonnut. Kun vilkaiset ainesosia niin huomaat, että tällaista kakkua kehtaakin syödä vaikka päivittäin. Raakakakut ovat usein raskaita ja sisältävät runsaasti energiaa, joskin myös valtavasti hyviä raaka-aineita ja ravinteita, joten kannattaa muistaa, että kaikki kalorit eivät ole saman arvoisia. Tämä raakakakku on kuitenkin kevyemmästä päästä, ja koostumukseltaan täydellisen moussemainen!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!