Raikas sokeriton vadelmasorbetti (G, M)

Välillä kevyempää jäätelöä sorbetin muodossa! Ihanan raikas sokeriton vadelmasorbetti valmistuu helposti ja vain muutaman ainesosan voimin. Vadelmasorbetti on täysin sokeriton ja maidoton jäätelöherkku. Tämä marjaisa ja todella yksinkertainen sorbetti syntyy helposti myös ilman jäätelökonetta, joten kokeile ihmeessä vaikka et sellaista omistaisikaan.


Sorbetit ovat ihanan raikas ja kevyt vaihtoehto kermaiselle tuhdille jäätelölle. Omat suosikkini ovat aina olleet keltaisia sorbetteja, kuten mangosta, ananaksesta tai sitruunasta tehtyjä, koska marjaversiot ovat olleet makuuni aivan liian imeliä. Itse tehty sorbetti sen sijaan pysyy raikkaana ja terveellisenä ilman turhaa valkoista sokeria, ja maistuu juuri siltä kuin pitääkin - eli marjalta itseltään.

Tällaista herkkua voi syödä huoletta vaikka joka päivä! (Ja minähän syön😁)

Jos kaipaat sorbettiin enemmän makeutta, lisää hieman hunajaa tai vaikka agavesiirappia.

SOKERITON VADELMASORBETTI


200g pakastevadelmia
3 kananmunan valkuaista
1rkl sitruunamehua
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata vadelmat. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, muista kiehauttaa ne ensin ja anna seoksen kunnolla jäähtyä. Sekoita marjoihin sitruunamehu ja vaniljajauhe. 

Yhdistä kulhossa munanvalkuaiset (ja makeutus, jos haluat sitä lisätä), ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. 


Sekoita marjat ja valkuaisvaahto keskenään käsin kääntelemällä. Marjat saavat jäädä sekaan sattumiksi, mutta pyri saamaan seoksesta tasaisen pinkkiä. 


Jos käytät jäätelökonetta, valmista sorbetti koneen ohjeiden mukaan. Muussa tapauksessa kumoa seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta 2-3 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran tunnin aikana.


Sorbetit ovat ihana terveellinen herkku kesäksi, ja makuvaihtoehtoja piisaa loputtomiin. Tämä herkullinen sokeriton vadelmasorbetti maistui täydellisen vadelmaiselta ja se valmistuu vain muutamalla raaka-aineella. Raikas jälkiruoka, joka piristää mieltä!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!