Raikas sokeriton vadelmasorbetti (G, M)

Välillä kevyempää jäätelöä sorbetin muodossa! Ihanan raikas sokeriton vadelmasorbetti valmistuu helposti ja vain muutaman ainesosan voimin. Vadelmasorbetti on täysin sokeriton ja maidoton jäätelöherkku. Tämä marjaisa ja todella yksinkertainen sorbetti syntyy helposti myös ilman jäätelökonetta, joten kokeile ihmeessä vaikka et sellaista omistaisikaan.


Sorbetit ovat ihanan raikas ja kevyt vaihtoehto kermaiselle tuhdille jäätelölle. Omat suosikkini ovat aina olleet keltaisia sorbetteja, kuten mangosta, ananaksesta tai sitruunasta tehtyjä, koska marjaversiot ovat olleet makuuni aivan liian imeliä. Itse tehty sorbetti sen sijaan pysyy raikkaana ja terveellisenä ilman turhaa valkoista sokeria, ja maistuu juuri siltä kuin pitääkin - eli marjalta itseltään.

Tällaista herkkua voi syödä huoletta vaikka joka päivä! (Ja minähän syön😁)

Jos kaipaat sorbettiin enemmän makeutta, lisää hieman hunajaa tai vaikka agavesiirappia.

SOKERITON VADELMASORBETTI


200g pakastevadelmia
3 kananmunan valkuaista
1rkl sitruunamehua
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata vadelmat. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, muista kiehauttaa ne ensin ja anna seoksen kunnolla jäähtyä. Sekoita marjoihin sitruunamehu ja vaniljajauhe. 

Yhdistä kulhossa munanvalkuaiset (ja makeutus, jos haluat sitä lisätä), ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. 


Sekoita marjat ja valkuaisvaahto keskenään käsin kääntelemällä. Marjat saavat jäädä sekaan sattumiksi, mutta pyri saamaan seoksesta tasaisen pinkkiä. 


Jos käytät jäätelökonetta, valmista sorbetti koneen ohjeiden mukaan. Muussa tapauksessa kumoa seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta 2-3 tuntia. Sekoita massaa muutaman kerran tunnin aikana.


Sorbetit ovat ihana terveellinen herkku kesäksi, ja makuvaihtoehtoja piisaa loputtomiin. Tämä herkullinen sokeriton vadelmasorbetti maistui täydellisen vadelmaiselta ja se valmistuu vain muutamalla raaka-aineella. Raikas jälkiruoka, joka piristää mieltä!

❤️Sara

Kommentit

  1. Minä kuvittelin raikkaan maistuvan hedelmäisen kirpeältä, mutta valkuaisen takia kuvailisin tätä lähinnä kermaisen kuoheaksi... Eli juuri ei sorbetin makuiseksi, en tekisi uudestaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa harmi ettet tykännyt. Toki koostumus on valkuaisen vuoksi kuohkea, mutta ei se mielestäni tippaakaan kermaista ole vaan ilmavaa. Raikkaus tulee makeista vadelmista ja sitruunamehusta eikä sorbeteissa tyypillisesti olevasta hurjasta määrästä sokeria, joka tekee lopputuloksesta imelän eikä raikasta. Vadelmahan ei ole mikään kirpeä marja, joten ei vadelmasorbetista voi kirpeää oikein tullakaan. Sitruksilla tehtynä sen sijaan kyllä, kokeile vaikka sitruuna- tai appelsiiniversiota.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!