Pehmismäinen maapähkinävoi smoothiebowl

En ole välttämättä smoothiebowlin suurin fani, sillä ne ovat monesti liian suuria kerta-annoksia, kun tykkään nautiskella smoothieni muiden ruokien ohessa pienempinä kerta-annoksina muun ruuan ohessa. Poikkeuksia toki löytyy, esimerkiksi isompien vihersmoothie-annosten kohdalla. Eräänä iltana kaipasin kuitenkin nimenomaan juuri isoa smoothieta. Täyttävää, ruokaisaa, lusikoitavaa smoothieta, joka on terveellisillä aineksilla koottu, mutta herkun makuinen.Syntyi maapähkinävoi smoothiekulho. Se on oikeastaan yhdistelmä nicecreamia ja smoothieta, koska se on koostumukseltaan paksua ja lusikoitavaa, täydellisen pehmismäistä, mutta hieman tyypillistä nicecreamia löysempää. Maapähkinävoi smoothiebowlista tuli maittava ja helppo iltapala, jota olenkin tehnyt jo useampaan kertaan.

 
 


Jälleen kerran huomasin, miksi banaaneja kannattaa aina olla jemmassa pakastimessa varmuuden varalta. Pakastettu banaani antaa smoothielle ihanan jäätelömäisen koostumuksen! Mutta älä huoli, jos oma pakastin on tyhjänä, sillä voit ihan hyvin käyttää myös tavallista pakastamatonta banaania ja appelsiinia. Voit myös käyttää appelsiinimehua, mutta huomioi, että smoothiesta tulee tällöin juoksevaa. Maku on silti varmasti ihan yhtä herkullinen!

Vastaavasti voit valmistaa smoothien enemmän nicecreamiksi vähentämällä nesteen määrää. Kasvimaidon voi myös vaihtaa kasvipohjaiseen jogurttiin, mikä myös paksuntaa smoothien koostumusta.

MAAPÄHKINÄVOI SMOOTHIEBOWL

(kaksi annosta)
 
3dl haluamaasi kasvimaitoa (käytin mantelimaitoa)
1 pakastettu banaani
1 pakastettu appelsiini
2rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
Ripaus vaniljajauhetta
2rkl suolaamattomia kuorittuja maapähkinöitä

Kuori ja viipaloi banaani sekä appelsiini. Pakasta ne ainakin tunniksi.

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kaikki ainekset hedelmiä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi jäiset hedelmät, ja sekoita uudelleen. Pyri saamaan massasta mahdollisimman sileää.

Mikäli tehosekoittimen tai sauvasekoittimen tehot eivät riitä, lisää aavistus nestettä. Kaavi välillä massaa alaemmas kulhon reunoilta ja käytä apuna sekoitussauvaa, jos tehosekoittimeesi sellainen kuuluu.
Kun aineksista on muodostunut paksua, yhtenäistä massaa, kaavi se kulhoon ja ripottele pinnalle maapähkinöitä. Maapähkinävoi smoothiebowl on valmis! Se kannattaa nautiskella pikimmiten, sillä se sulaa nopeasti. Halutessasi voit pistää smoothiebowlin vielä hetkeksi pakastimeen ja antaa sen jähmettyä lisää.

Smoothie on koostumukseltaan houkuttelevan paksua, kohmeista ja pehmismäistä. Maapähkinävoi maistuu seassa juuri sopivasti antaen tilaa myös banaanin makeudelle ja appelsiinin raikkaudelle. Appelsiini sopiikin maapähkinävoi smoothiebowliin ja muutenkin maapähkinävoin kaveriksi täydellisesti!

Nicecreamit ja smoothiet ovat ihan loistava tapa hyödyntää ylikypsyneitä ja tähteeksi jääneitä hedelmiä ja vihanneksia. Maapähkinävoi smoothiebowlin valmistin ensimmäisen kerran juuri pakastetun banaanin ja appelsiinin jämistä, jotka pilkoin pakastusrasiaan lähtiessämme lomalle. Pakastetut hedelmät antavat smoothielle täydellisen massan ja tekevät smoothiesta nautinnollisen viileää. Jos erä hedelmiä alkaa olla parhaat päivänsä nähneitä ja uhkaa jäädä syömättä, pilko niitä sekaisin pakastusrasioihin ja jemmaa pakastimeen. Näin sieltä löytyy nopeasti tarpeet herkullisen smoothien tai nicecreamin valmistukseen.

 
 
 
Voit myös lisätä vielä nokareen maapähkinävoita tai jopa raakasuklaata, jos kaipaat oikein erityistä herkkua. Myös banaaniviipaleet sopivat mainiosti smoothiekulhoon lisukkeeksi. Minun tämän kertaiseen annokseeni tuli maapähkinöiden lisäksi juurikin raakasuklaarouhetta.Lisukkeilla saat rakennettua annoksesta juuri itsellesi sopivan ja sopivasti täyttävän. Jäisistä hedelmistä tehty smoothie on tilavuudeltaan suurempaa kuin ilman pakastamista tehty, joten annoksesta tulee ihan reippaan kokoinen. Nicecreamia muistuttava smoothiebowl on kuitenkin raikas ja kevyt terveysherkku, jonka syömisestä jää erittäin hyvä olo. Eihän yhteen annokseen tulekaan kuin puolet ohjeen raaka-ainemääristä.

 
Maapähkinävoi smoothiebowl on myös helppo tapa lisätä pähkinöitä päivään, jos niitä ei tule sellaisenaan syötyä. Itsekin syön pähkinöitä kokonaisina oikeastaan melko harvoin, mutta niitä tulee lisättyä sitäkin enemmän raakaherkkuihin, smoothieen ja muihin ruokiin. Ja pähkinävoita rakastan! Jos tunnet samoin, kokeile ihmeessä tätä hurjan hyvää smoothiebowlia - vannon, että ihastut! Loistava kylmäherkku etenkin nyt ilmojen viimein lämmetessä.
 
❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!