Jokapäiväinen jäätelö: suklaaproteiinijäätelö (G, M, V)

Joskus ihmettelen itsekin mistä ne ideat oikein tulevat. Kenties jäätelöhulluudesta ja suklaanhimosta? Halusta saada jäätelöä päivittäin? Ken tietää, mutta tällaisen suklaaproteiinijäätelön tuossa yhtenä päivänä kehittelin. Se kuulostaa omituiselta, tiedän. Mutta se näyttää ja maistuu TAIVAALLISELTA.Siis protskujäätelöä. Suklaajäätelöä. Sellaista, jota voit kiskoa treenin päälle ei-karkkipäivänä ihan huoletta. Lusikoida suuhun suklaan kaipuisina hetkinä. Lisätä proteiinia päivään mitä herkullisimmassa muodossa!

Käsittääkseni proteiinijäätelölle onkin kysyntää. Ainakin jos Lohilon hypetystä seuraa. Mutta herkuttelusta nauttiville yksilöille proteiinijäätelö onkin tervetullut herkku, sillä kukapa ei haluaisi nautiskella enemmän jäätelöä hyvällä omallatunnolla!

Suklaaproteiinijäätelö on juuri sellainen sallittu, terveellinen herkku, jonka raaka-aineluettelo kestää päivänvaloa ja joka ravitsee samanaikaisesti sekä kehoa että mieltä.Olen niin onnellinen että tämä proteiinijäätelö onnistui. Oikeastaan se ei vain onnistunut - se on jopa parempaa kuin osasin kuvitellakaan. Valmistaminen onnistuu jäätelökoneella tai ilman.

Proteiinijauheena voit käyttää mitä tahansa itsellesi sopivaa tai mahdollisesti kaapista valmiiksi löytyvää jauhetta. Mikäli jauhe on jo valmiiksi suklaan makuista, sekään ei haittaa ollenkaan.Proteiinijauheen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Itse käytän jauhetta melko vähän, ja useimmiten pikkulisänä smoothien seassa tai osana jauhoseosta muun muassa leipätaikinassa. Käyttämäni määrät smoothiessa ovat pieniä, ruokalusikallinen tai pari. Proteiinijauheesta tulee valitettavan jauhoinen suutuntuma, mikä ei houkuttele lisäämään suurempia määriä.

Jäätelöön olen laittanut riisiproteiinijauhetta vain muutaman ruokalusikallisen, jolloin jäätelön koostumus pysyy vielä kermaisena ja sileänä. Proteiinijauheissa on varmasti suutuntuman puolesta isoja eroja. Pidän siitä, että jauhe on puhdasta, mahdollisimman pelkistettyä tavaraa. En kaipaa aromeja, makuaineita tai mitään muuta ylimääräistä. Mausteita en pistä pahakseni. Otankin mielelläni vastaan vinkkejä, jos teillä on hyviä proteiinijauhesuosituksia!

SUKLAAPROTEIINIJÄÄTELÖ4dl kookosmaitoa
2dl mantelijuomaa (pähkinättömään versioon muuta kasvimaitoa)
2rkl MCT-öljyä tai sulaa kookosöljyä
2-3rkl (maustamatonta) proteiinijauhetta
10 kuivattua taatelia
4rkl raakakaakaojauhetta
1/2tl vaniljajauhetta
(herkkuversioon 3rkl rouhittua raakasuklaata)

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita ne tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Taateleita voi olla hyvä idea liottaa tunnin verran ennen sekoittamista.


Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä 30-45 minuuttia. Jäätelöä voi syödä heti, tai kaavi se vielä erilliseen kulhoon ja pakasta puolisen tuntia.

Ilman jäätelökonetta pakasta seosta erillisessä kulhossa noin 2-3 tuntia, kunnes se on makuusi tarpeeksi kovettunutta. Sekoittele massaa puolen tunnin välein.

 
Mikä ihana tapa saada nauttia jäätelöä joka päivä! Muista, että suklaan tilalla voit myös käyttää mitä tahansa muuta makua. Esimerkiksi mansikkaversio on ihanaa! Huomioi tosin, että muunlaisten ainesten mukana seoksen nestemäärä voi muuttua. Voi siis olla tarpeen lisätä hieman öljyä, jotta saat ihan todella sitä jäätelöä etkä jäähileistä marjaseosta. Marjajauheiden käyttäminen kaakaojauheen tilalla on myös hyvä vaihtoehto, tai ihan vain vaniljaversio tuoreiden marjojen tai marjasoseen kanssa. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka.

Suklaaproteiinijäätelö maistuu mainiosti ihan sellaisenaan, mutta sen päälle on myös ihana ripotella pikkuisen lisukkeita. Taatelit ja raakasuklaarouhe tekivät annoksesta erityisen herkullisen ja viikonlopun herkkuhetkeen sopivan.Kuulun itse ehdottomasti niihin suomalaisiin, jotka nauttivat jäätelöä sujuvasti vuoden ympäri. Taisin lusikoida jäätelöä myös kovimpien pakkasten aikaan villahuovan alla hytistessäni. Jäätelössä minua miellyttävät kaikki sen ominaisuudet: kylmyys, kermaisuus, suussa sulavuus ja etenkin makeus. Vaikka olen oppinut hienosti eroon valkoisesta sokerista ja mieleni tekee nykyään entistä useammin suolaista ruokaa, nautin silti edelleen makeasta.

Sanoisin siis, että jäätelö ja minä kuulumme yhteen. Villasukat jalkaan ja kylmälle palautumisaterialle!


On se sitten kiva katsella peilistä kun lihakset kasvaa jäätelöä syömällä! No ei nyt sentään, mutta kyllä tämä proteiinijäätelö on aika loistava palautumisherkku treenien päälle. Ja raaka-aineet ovat sen verran ravitsevia, että erityisinä hetkinä tai (toivottavasti) helteisinä kesäaamuina tätä kelpaa syödä vaikka aamupalaksi. Loppujen lopuksi ainekset ovat ihan vastaavia kuin terveellisessä suklaasmoothiessa, mutta ne ovat vain pyörähtäneet jäätelökoneen  tai pakastimen kautta.

Seuraavaksi kokeiluun menee vaniljan makuinen proteiinijäätelö. Veikkaan, että sekin maistuu erinomaiselta.

❤️SaraKommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!