Maidottomat suklaatryffelit mantelimassalla

Kaikki mantelimassan ystävät huomio - tätä herkkureseptiä ei kannata ohittaa! Makeat, manteliset ja maidottomat suklaatryffelit herkullisella mantelimassatäytteellä ovat kerrassaan herkullinen makuelämys.Tryffelit ovat kaunis tarjottava vieraille ja todellista luksusta omaan arkeen. Ravitsevia, täyteläisiä, hyvillä rasvoilla ja antioksidanteilla pakattuja maidottomia ja gluteenittomia herkkuja, joita kelpaa mutustella vaikka aamukahvin kylkiäisenä.Tryffelit maistuvat kerrassaan täydellisiltä  talvipakkasten keskellä. Ravitseva manteli ja dopamiinia boostaava raakakaakao tekevät maidottomista suklaatryffeleistä paitsi äärettömän herkullisia, myös todellista aivoruokaa!

Kaiken lisäksi tryffeleiden valmistus on terapeuttista ja mukavaa puuhaa käsille. Palloja pyöritellessä ja suklaata nuuhkiessa mieli rentoutuu, ja viimeistään lusikkaa nuollessa makunystyrät hullaantuvat.


MAIDOTTOMAT SUKLAATRYFFELIT MANTELIMASSALLA


2dl haluamaasi kasvimaitoa (käytin kookosmaitoa)
1dl (~60g) raakakaakaomassaa
3/4dl mantelijauhoa
3rkl kookosöljyä
2dl raakakaakaovoita
1,5dl raakakaakaojauhetta
1/2dl kookossokeria
3rkl hunajaa
3dl mantelirouhetta
Ripaus vaniljajauhetta

Valmista ensin mantelimassa. Sulata kookosöljy vesihauteessa, ja lisää sekaan mantelijauho, hunaja sekä vaniljajauhe. Anna seoksen jähmettyä kylmässä ainakin puoli tuntia, kunnes saat pyöriteltyä massasta pieniä peukalonpään kokoisia palloja. Asettele pallot alustan päälle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kiehauta kasvimaito kattilassa. Lisää sekaan muut ainekset (ei mantelirouhetta), ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä sen verran, että se alkaa paksuuntua.

Kaada mantelirouhe kulhoon. Muotoile suklaamassasta kämmenellesi ohut levy, aseta yksi mantelipallo levyn keskelle ja kääri suklaamassa pallon ympärille. Muotoile pallo tasaiseksi ja pyöräytä valmis pallo vielä mantelirouheen kautta.

Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty, ja anna tryffeleiden jähmettyä jääkaapissa alustan päällä.
Näiden tryffeleiden kaveriksi voi pakata myös muita herkkuja ja koota oman herkkurasian.

 Kauniisti pakatusta tryffelirasiasta saat ihanan lahjan vaikka ystävänpäiväksi. Parasta on, kun keräät ystäväjoukon yhteen ja jaatte rasian sisällön yhdessä! 

 

Ystävänpäivä ei ole meillä Suomessa lähellekään se ilmiö mikä se on maailmalla. Itse muistan silloin ensisijaisesti juuri ystäviä, kaikkia niitä - perhettä, puolisoa, kavereita. Jokainen on ystävä omalla erityisellä tavallaan. Suklaanhuuruiset illat yhdessä ystävien kanssa ovat yksinkertaisesti parasta.

Oma ystävänpäiväni menee tänä vuonna reissussa, mutta kenties sinnekin on syytä jotain pikkukivaa keksiä. Otan ilolla vastaan kaikki tilaisuudet tuoda vähän juhlaa arjen keskelle.

Parhaita hetkiä ystävänpäivään! 

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!