Helppo raaka valkosuklaatryffeli (G, M)

Talvella lumihiutaleiden sadellessa maahan (tai niitä lumihiutaleita odotellessa...) on hauska lisätä pientä talvisuutta myös herkkuihin. Pakkasten kiristyessä maistuvat valkosuklaiset, kookoshiutaleilla koristellut valkosuklaatryffelit, joista tulee mieleen pienet lumipallot.


Tryffelit ovat mukavaa vaihtelua tavalliselle suklaalle - kyllähän ne jo tuntuvat kädessä juhlavammalta! Tryffelit ovat kaunis tarjottava ja herkullinen pieni suupala silloin, kun suu kaipaa makeaa. Valkosuklaatryffelit korostavat mielestäni ihanasti tummapaahtoisen kahvin makua, ja kahvikin puolestaan lisää tryffeleiden makunautintoa entisestään.

Valkosuklaatryffelit ovat raakoja, joten niiden  mukana saat kaikki terveellisten raaka-aineiden hyödyt. Halusin silti pitää valkosuklaatryffeleiden raaka-ainelistan lyhyenä ja yksinkertaisena, jotta kaikilla olisi mahdollisuus kokeilla tätä kermaista herkkua. Kaikki ainekset saa nykyään melkeinpä jokaisesta lähikaupasta, pienimpiä ja syrjäisimpiä lukuun ottamatta. Raakakaakaovoistakin on tullut ihan tavallisten Alepoiden ja K-Kauppojen vakiotavaraa, joten lumipallotryffeleitä valmistaakseen ei tarvitse hamstrata mitä ihmeellisimpiä superfoodeja herkullisten tryffeleiden saamiseksi.


Tryffelit ovat myös ihana lahjaidea esimerkiksi kyläillessä, kun haluaisi jotain pientä viedä mukanaan. Valmista satsi ja pakkaa ne kauniiseen lasipurkkiin herkulliseksi tuliaiseksi. Mukaan voit liittää vaikka ohjeen tryffeleiden valmistukseen.

RAAKA VALKOSUKLAATRYFFELI


2dl raakakaakaovoita
3dl kookoshiutaleita + lisää pinnalle
2dl kookoskermaa
1/2dl agavesiirappia
1/2tl vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Yhdistä sillä välin kaikki muut ainekset tehosekoittimen kulhossa, ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Kun kaakaovoi on sulanut, lisää se muiden aineiden sekaan ja sekoita vielä uudelleen. Voit joutua kaapimaan massaa välillä alemmas kohti tehosekoittimen terää. Massan ei tarvitse olla täysin sileää, mutta pyri saamaan siitä mahdollisimman tasaista.

Laita massa noin tunniksi kylmään tekeytymään.

Kun massa on kiinteytynyt, pyörittele siitä käsissäsi sopivan kokoisia palloja. Mikäli massa tarttuu kiinni käsiin, käsien öljyäminen esimerkiksi kookosöljyllä auttaa.

Kaada kookoshiutaleita kulhoon, ja pyörittele pallot yksitellen hiutaleiden seassa. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle alustalle, ja nosta alusta jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes pallot ovat jähmettyneitä.

 

 

Irrota pallot alustasta ja laita säilytysastiaan. Astia kannattaa säilyttää kylmässä, mutta tryffelit pärjäävät hyvin muutamankin tunnin huoneenlämmössä tarvittaessa.

Tryffeleitä voi myös pakastaa, jolloin näitä herkkupalleroita on saatavilla aina terveellistä makeaa kaivatessa.

 

Yhdistele esimerkiksi maca-suklaatryffeleiden tai mantelimassalla täytettyjen suklaatryffeleiden kanssa. Eri maut ja värit samassa kulhossa vain lisäävät makunautintoa. Muutamia erilaisia tryffeleitä valmistaessa saa myös koottua herkullisen ja kauniin suklaarasian.

Hiihtolomasesongin keskellä talviset valkosuklaatryffelit ovat täydellinen talvi-aiheinen terveysherkku!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!