Vanilja-lakritsiproteiinivanukas lakupähkinöillä (G, M, V)

Hullaannuin pienen tauon jälkeen jälleen lakritsiin. Ei se nautinto sieltä ole mihinkään kadonnut, mutta välillä sitä tulee keskityttyä muihin makuihin. Ja minähän olen juuri sellainen, että fiksaannun hetkeksi aina yhteen tiettyyn makuun tai ruokaan, jossa roikun kiinni seuraavat kuukaudet. Sitten vähän kyllästyn, keksin jotain uutta, ja sama kuvio toistuu uudelleen. 

 

Tämä lakuintoilu alkoi uudelleen maistettuani sairaan hyvää puuroa, johon tuli lakupähkinöitä. Yritin heti valmistaa pähkinöitä uudelleen kokonaisen pannullisen, mutta vimma taisi kostautua siinä, että poltin koko satsin pohjaan. Joten malttia, kaikki lakun ystävät, malttia. Hiljaa hyvä tulee, eli lämpöä pienemmälle ja jatkuvaa sekoittelua! Puolustuksenani voin toki käyttää vielä sitä tekosyytä, että uuden keittiöni liesi on aika paljon edellistä tehokkaampi. Kahvimaitokin kiehuu sillä silmänräpäyksellä yli, kun selkäni käännän.


Vanukkaat ovat ruokavaliossani aika lailla pysyviä, toki niiden muoto vaihtelee. Tämä vanilja-lakritsivanukas on raaka sekä proteiinipitoinen, joten siinä yhdistyvät suosikkivanukkaideni parhaat puolet. Toki pinnalle tulevat pähkinät on paahdettu, mutta nekin voi halutessaan sekoitella ihan vain ainekset vesihauteessa sulattamalla. Itse kuitenkin tykkään niistä erityisesti paahdettuna. Ei, se ei riitä - minä enemmän kuin tykkään niistä!Tässä terveellisessä proteiinivanukkaassa yhdistyy vaniljan ja lakritsin maku, ja lakritsin maku on tarkoituksella melko mieto, sillä pähkinöiden mukana sitä tulee reippaasti lisää. Näin kokonaisuus pysyy tasapainossa, eikä lakritsi dominoi liikaa. Kermainen proteiinipitoinen vanukas ja makean mausteinen lakritsi ovatkin aikamoisen ihana setti!

Itse tehty proteiinivanukas on terveellinen ja ravitseva herkku, aidoista puhtaista raaka-aineista. Kokeile helppoa proteiinivanukkaan reseptiä ja hullaannu lakritsiin!

 

VANILJA-LAKRITSIPROTEIINIVANUKAS

 JA LAKUPÄHKINÄT

(yksi annos)

Vanilja-lakritsivanukas

 
 
1/2dl cashewpähkinöitä
1/2dl kookosmaitoa
1dl mantelijuomaa
1/2-1rkl maustamatonta proteiinijauhetta
2rkl raakakaakaovoita
1/4tl raakalakritsijauhetta (käytin Urtekramia)
1/2tl psylliumia
1/2 pipetillinen vaniljasteviaa
1/4tl vaniljajauhetta

+ Päälle runsaasti herkullisia lakupähkinöitä, joiden ohjeen löydät täältä


 
Liota cashewpähkinöitä ainakin pari tuntia ennen valmistusta, mielellään jopa yön yli - toki käyttämäsi keittiökoneen tehoista riippuen. Oikein tehokkaalla blenderillä liotusta ei välttämättä tarvitse ollenkaan.

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset sileäksi, paakuttomaksi massaksi tehosekoittimella. Kaada vanukas valmiiksi tarjoilukulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Itselleni tein vanukkaan iltapalaksi, ja laitoin sen jääkaappiin tekeytymään jo aamulla.

 
Annostele jäähtyneitä lakupähkinöitä jähmettyneen vanukkaan päälle, ja herkuttele mitä parhaimmalla lakritsin maulla!

 
Lakritsin kanssa on käynyt vähän sama kuin suklaan kanssa. Kun on tottunut aitoon, raakaan lakritsin ja suklaan makuun, eivät ne vanhat suklaa- ja lakukarkit himon iskiessä enää edes houkuttele, koska se aito maku on jotakin ihan muuta.

Urtekramin raakalakritsijauhe on oma suosikkini. Se on koostumukseltaan täydellisen hienojakoista ja niin täyteläisen makuista jo pienissä määrissä, että purkillinen on myös erittäin riittoisa. Olen kokeillut myös muita merkkejä ja tietyissä ruuissa ne toimivat ihan hyvin, mutta lakritsin ollessa pääosassa on koostumus ja laadukas maku todella tärkeä.

Raakalakritsijauhe on loistava terveellinen, luonnollinen makeuttaja ja sopii maustamaan monenlaisia ruokia. Korkeasta verenpaineesta kärsiviä kehotetaan välttämään liiallista lakritsin nauttimista, mutta tällaisille pikemmin matalaan verenpaineeseen kallistuville, kuten minä, on aidon lakritsijauheen paitsi nautinnollista, myös suotavaa!

Kyllä minä olen niin onnellinen noista lakritsipähkinöistä. Ja siitä että niitä löytyy purkista pöydältä. Ja raakasuklaan seasta. Ja okei, myönnän, aika usein myös aamupuurosta.

 

 

Nyt minulla on selkeästi vanukasbuumi päällä. Proteiinivanukkaat ovatkin todella helppo ja täyttävä väli- tai iltapala, ja samalla saa herkutella terveellisesti. Vanilja-lakritsivanukas maistuu myös ilman lisättyä proteiinijauhetta, jos et sitä halua käyttää. Proteiinia tulee mukavasti jo pähkinöiden mukana.

Tässä lakritsipähkinöitä napostellessani mietin jo kuumeisesti millaista herkkuvanukasta kokeilisin seuraavaksi...

Toivottavasti te kaikki muutkin lakritsin ystävät nautitte tästä proteiinivanukkaasta!

❤️Sara
 
 


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!