Gluteeniton gourmet granola

Gourmet granola koostuu luksusaineksista! Se on leseistä, tummaa, täyteläistä ja suklaistakin, ja syntisen hyvän makunsa lisäksi ehtaa superfoodia pullollaan. Granolasta saat heti aamun ensimmäisellä aterialla hyviä rasvoja, kuituja, vitamiineja ja hivenaineita sekä mieltä ja kehoa helliviä makuelämyksiä, kuten lämmittävää kanelia ja mielihyvää lisäävää raakasuklaata.


Gourmet granola on erinomainen juuri talviaikaan, sillä minusta se olisi lämpimälle säälle turhan tuhdin makuista. Mutta talviaamuina tämä seos on täydellinen!

  

Granolaa tulee iso pellillinen, mutta se säilyy hyvin ihan huoneenlämmössä, joten syömisen kanssa ei tarvitse kiirehtiä. Kokeile eri kasvimaitojen ja vaikka banaaniviipaleiden kanssa, jogurtin seassa tai ihan sellaisenaan napsittuna.

 

Voit myös valmistaa seoksesta kotitekoisia granolapatukoita sekoittamalla valmiiseen granolaan kookosöljyä ja psylliumia (ehkä taateleitakin?), työstämällä aineksia hetken tehosekoittimessa yhtenäiseksi massaksi, ja muotoilemalla massasta patukoita, jotka jähmetät jääkaapissa.

  

GLUTEENITON GOURMET GRANOLA

3dl tattarihiutaleita
3dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1dl mantelilastuja
2rkl kookosöljyä
1/2dl kuumaa vettä
1dl auringonkukansiemeniä
2dl vaahterasiirappia
1/2tl inkivääriä
1rkl kanelia
1/2dl rouhittua raakakaakaomassaa tai raakasuklaata

Sekoita kookosöljy, vaahterasiirappi ja kuuma vesi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut ainekset paitsi mantelilastut ja raakasuklaa. Kaada nesteseos kuivien ainesten päälle, sekoita ja levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.

 

Paahda uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana, mutta älä enää uunista ottamisen jälkeen. Anna granolan jäähtyä täysin. Lisää mantelilastut sekä rouhittu raakasuklaa, sekoita, ja kaada seos lasipurkkiin.

Granola säilyy hyvin huoneenlämmössä kannellisessa astiassa, mutta voit toki säilyttää sitä myös jääkaapissa.

  

   
Lisämakua granolaan saat, kun käytät valmiiksi maustettua raakasuklaata. Esimerkiksi chai-maustettu suklaa toimisi varmasti ihanasti! Miksei myös appelsiini tai kookos...

 

Jos haluat valmiin annosvinkin, kokeile granolaa yhdessä maustamattoman jogurtin (minulla soijajogurtti), lämpimän päärynän ja kanelin kanssa. Nam! 

 

 

Lämmitä pilkottuja päärynänpaloja paistinpannulla tai uunissa, ja ripottele niiden päälle kanelia. Annostele kaikki ainekset kulhoon, istahda rennosti alas ja nauti! Helppo, nopea ja hurjan herkullinen aamupala, joka on makea mutta samalla raikas. 

 

 Tällä herkulla jokainen aamu on juhlaa. Ja kyllä, raakasuklaata saa syödä jo aamulla!

❤️Sara


Kommentit

  1. Oi tämä kuulostaa hyvältä! Loistava idea. Täällä ollaan totuteltu vähitellen kroppaa takaisin kauraan ja pienet määrät sopii, joten pitääkin kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro mitä pidit😊 Ja jos kaura vielä epäilyttää, voit hyvin vähentää hiutaleiden määrää ja korvata ne jollakin muulla, vaikka kookoshiutaleilla tai kvinoahiutaleilla, niin kauraa ei tule yhtä paljon tai toki sen voi korvata kokonaan

      Poista
    2. Kiitos. Eiköhän tässä käy taas niin, että ohje muokkaantuu (oon tosi surkea noudattamaan mitään valmiita) taas matkan varrella. Taidan jättää tuon suklaan pois. Mutta yritän muistaa käydä huikkaamassa miten kävi -kiitos ihanasta ideasta kuitenkin ;) kaurasta tulee vaan niin erilainen maku kun mistään muusta ja kookosta yritän muuten vähän välttää, kun tulee monesta muusta paikasta niin paljon. Eli josko uskaltaisin testata :)

      Poista
    3. Tiedän tunteen, itsekin muokkailen usein alkuperäistä. Mutta sehän on täysin sallittua. Toivottavasti kaura toimii, on ihan totta että siinä on täysin oma makunsa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!