Kohti joulua - maidoton piparinen frappucino (G, M, V)

Jokainen tietää ne kahviloiden hurmaavat drinkit, jotka sekoittavat pään jo pelkällä tuoksullaan. Kermaisia, mausteisia, houkuttelevia mukillisia mitä ihanimpia luomuksia - jotka kuitenkin ovat täynnä kaikkia niitä kökköaineksia, mitä pyrin välttelemään. Saadakseni nauttia noista huumaavista tuoksuista ja mauista, valmistan näitä herkkujuomia itse. Ja miten ihana niitä onkaan hörppiä kaikessa rauhassa villasukat jalassa koiran nukkuessa sylissä.

 

Joulu on aika lailla kuukauden päässä, joten onkin korkea aika alkaa maistelemaan jouluisia makuja.


Frappucinot muistuttavat mielestäni enemmän pirtelöä kuin kahvia, mutta herättävän kofeiiniboostin niistäkin saa. Juoman voi myös tehdä kofeiinittomaan kahviin, jolloin se maistuu myös iltapalalla. Ja pirtelöthän ovat tunnetusti aikamoista herkkua. Terveellisemmillä vaihtoehdoilla tällekin herkkujuomalle voi näyttää vihreää valoa vaikka jo heti aamupalalla. Ja koska RAKASTAN kaikkea piparista ja joulu lähestyy, piparinen frappucino oli aika selvä valinta.

 

Makeutuksena käytin kookossokeria, mutta sen voi hyvin korvata millä tahansa itsellesi sopivalla (tai kaapista valmiiksi löytyvällä) makeuttajalla.


MAIDOTON PIPARINEN FRAPPUCINO

(yhdelle)

1dl mantelijuomaa
1/2dl kuumaa vettä + 2tl pikakahvia
1rkl kookossokeria
3dl jääpaloja
1/2tl kanelia
1/4tl neilikkaa
1/4tl pomeranssia
Ripaus inkivääriä
Ripaus mustapippuria
2dl kookoskermaa (huom. jääkaappikylmänä)

Keitä vesi ja valmista pikakahvi ohjeen mukaan. Vatkaa kylmä kookoskerma sähkövatkaimella paksuksi kermaiseksi vaahdoksi. Yhdistä tehosekoittimessa kaikki muut ainekset kookoskermaa lukuun ottamatta, ja sekoita täydellä teholla.


 

Sekoita 3/4 kookoskermasta juoman joukkoon varovasti lastaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Kaada juoma isoon lasiin, pursota tai lusikoi loput kookoskermasta juoman pinnalle ja ripottele vaahdon päälle kanelia.

 

    
 

Hörpi välittömästi - ja maistele välillä silmät kiinni. Koska tämä on hyvää!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!