Hoitava ja herkullinen kurkumalatte (G, M)

Syysflunssan jyllätessä ja sateiden vain jatkuessa tekee mieli hemmotella itseään. Ja nyt onkin erityisen tärkeää pitää itsestään huolta: kesä oli kylmä, epävakainen ja aurinko suurimman osan ajasta piilossa, joten kesältä odotettu akkujen lataus ja D-vitamiinitankkaus jäivät heikoksi. Vaikka oma kesälomani oli loistava huippuhauskan ohjelman parissa, syksyn pimeys tuntuu taas melko raskaalta olemattoman kesän jälkeen.
Parasta marraskuussa on sen tunnelmallisuus. Synkkyyden voi kääntää rauhoittavaksi, kauniiksi hetkeksi sytyttämällä kynttilöitä, piiloutumalla peiton alle hyvän kirjan kanssa ja nauttimalla tätä maukasta, lämmittävää kurkumalattea. Kurkuman on todettu torjuvan kehon hiljaista tulehdusta, boostaavan immuniteettia ja edistävän aineenvaihduntaa, muun muassa. Loistava tehojuoma immuneetin tueksi!


Kurkuma on edullinen ja monipuolinen mauste, joka sopii loistavasti niin lämpimiin ruokiin, leivonnaisiin kuin smoothieen. Koska se ei tosiaankaan ole kallis mauste, se kannattaa ostaa luomuna, jolloin saat varmasti hyvälaatuisen ja myrkyttömän mausteen. Kurkumajäätelöstä on muuten tulossa blogiini ihan oma reseptinsä!

 

Mikäli et kaipaa lämmintä juomaa, tämän voi hyvin nauttia myös kylmänä vain sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa yhteen. Mukaan voi jopa lisätä jääpaloja viileyttä lisäämään. Kurkumalatte on lempeä aamujuoma ja rauhoittava iltapala, sillä siinä ei ole lainkaan kofeiinia. Anna tämän ihastuttavan laten keinuttaa sinut untenmaille!

KURKUMALATTE


2dl makeuttamatonta mantelijuomaa
1tl kurkumaa 
1tl hunajaa tai muuta makeutusta
1/2tl kanelia
1/4tl inkivääriä
Ripaus pomeranssia
Ripaus mustapippuria

Kiehauta mantelijuoma kattilassa.


Lisää sekaan mausteet ja vaahdota maidonvaahdottimella, sähkövatkaimella tai tehosekoittimella. Älä hämäänny mustapippurista - se kuuluu olennaisena osana tähän juomaan ja lisäksi tehostaa kurkuman vaikutuksia!

 Kokeile yhdessä omenapiirakkaleivän kanssa - täydellinen kombo! 

 

Nauti heti. Mielellään kaikessa rauhassa ja mukavassa asennossa.

 
 Katsokaa mikä vaahtokerros😍

Suosittelen muuten lämpimästi maidonvaahdotinta. Niitähän löytyy tosi high-tech - laitteita, mutta myös edullisia paristokäyttöisiä, kuten omani, mikä maksoi vajaat 12€. Ja toimii kuin unelma! Eikä ole muuten liian äänekäs, joten näitä vaahdotteluita voi nykyään tehdä myös aikaisin aamulla muita herättämättä.

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!