Älyttömän helppo ja sitäkin parempi gluteeniton pekaanipähkinäpiirakka

Ensi viikon torstaina vietetään Yhdysvalloissa kiitospäivää. Tuo perinteinen juhla on tunnettu paitsi kiitospäivän kalkkunasta, myös jälkiruokana tarjottavasta pekaanipähkinäpiirakasta. Minut tuo herkku hurmasi jo ensi maistamalla! Sain aikanaan todella herkullisen reseptin aupair-perheeni isoäidiltä, mutta ruokavaliomuutosten myötä ainekset ovat vaihtuneet gluteenittomaan ja maidottomaan muotoon.

Kun kaipaat täyteläistä, aromikasta ja erityisen makeaa piirakkaa, valitse tämä pekaanipähkinäpiirakka. Se on älyttömän helppo valmistaa ja lähes liian hyvää syötäväksi!


Kaikeksi onneksi tämä varioitu vaihtoehtoversio on vähintään yhtä hyvää, ellei jopa parempaa, koska terveellisemmillä raaka-ainevalinnoilla olo pysyy hyvänä myös piirakan nauttimisen jälkeen.


  

Alkuperäisen piirakan ainekset ovat niin samankaltaisia kuin tässä vaihtoehtoversiossa, että niiden korvaaminen on helppoa ja tuloksena ihka aito piirakka, jonka ei edes huomaa olevan gluteeniton, maidoton ja ilman valkoista sokeria valmistettu!


  

Pekaanipähkinäpiirakka on makea, maultaan rikas ja koostumukseltaan tahmainen sekä rouskuva - mitä ihanin herkkupiirakka loppuvuoden juhliin!

  

PEKAANIPÄHKINÄPIIRAKKA


Taikina


2 kananmunaa
1/2dl kookosöljyä
1,5dl kaurajauhoa
1dl vaahterasiirappia
Ripaus suolaa

Sulata kookosöljy ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset yhteen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

 

  

Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sen pinta on juuri sen verran hyytynyt, että se ei leviä täytteen alla.

Täyte


4 kananmunaa
2dl pekaanipähkinöitä
1dl kookosöljyä
2dl kookossokeria
2dl vaahterasiirappia
1tl kanelia
Ripaus vaniljajauhetta

Murenna 1,5dl pähkinöistä pienemmiksi paloiksi. Vatkaa kananmunat, siirappi, kookossokeri ja mausteet sekaisin kattilassa. Lisää kookosöljy, ja kiehauta seos nopeasti koko ajan sekoittaen. Madalla lämpöä ja anna seoksen kuplia muutama minuutti säännöllisesti sekoittaen. Lisää sekaan murennetut pähkinät, sekoita ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Asettele loput pähkinöistä kokonaisina koristeeksi täytteen päälle.


 Koristelun kanssa saa heittäytyä luovaksi 

    
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Jäähtyessään täyte jähmettyy ja tahmaantuu mukavasti.

 


Nautiskele yhdessä pekaanipähkinä-karamellijäätelön tai cashewvaniljakastikkeen kanssa.

 
 Tai sitten ihan sellaisenaan - tämä rikas ja aromikas piirakka vie kielen mennessään missä muodossa tahansa!


 

  

Piirakka säilyy pari päivää huoneenlämmössä, mutta suosittelen säilyttämään jääkaapissa jäähtymisen jälkeen, koska kylmässä sen koostumus tahmaantuu ja maku tiivistyy entisestään, ja jos mahdollista niin makukin vaan paranee.

 

 

Kokeile glögin, teemukillisen tai muun kuuman juoman kanssa. Sytytä kynttilöitä, himmennä valoja ja nauti jokaisesta suupalasta!

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!