Voita lippu Ruoka & Viini sekä Kirjamessuille!

Minulla on ollut yksi jokavuotinen perinne Helsinkiin muutettuani. Olen nyt asunut täällä reilut kymmenen vuotta, joten voidaan jo ihan oikeasti puhua perinteestä. Mistä on kyse? No tietenkin kirjamessuista. 

Minä olen ollut koko ikäni lukutoukka. Kirjat eivät ole minulle pelkkiä kirjoja, vaan rakkaita käsissä pideltäviä esineitä, joista suosikkeihini palaan yhä vaan uudelleen. Tiedättekö sen tunteen, kun käsissä on todella hyvä kirja, jota ei malta lopettaa kesken? Se tunne, kun jaksaa lukea tuntikausia yhteen putkeen ja kirjan loputtua siitä puhuu monta päivää? Muistan kun sain käsiini viimeisen Harry Potterin. Asetuin mukavasti sohvalle ja aloin lukea. Ja sitä jatkui pitkälle aamuyöhön, kunnes kirja oli lopussa. Ja vielä sen jälkeen istuin pitkään silloisen kotini ikkunalaudalla ja tuijotin alas Mannerheimintielle, pohtien juuri kokemaani. Ja sitä, että kyseessä tosiaan oli viimeinen kirja. Löytyisikö enää koskaan toista, jota rakastan yhtä paljon?

Kaikeksi onneksi uusia kirjoja julkaistaan jatkuvasti, ja lukemista riittää enemmän kuin on aikaa. Kirjat ja lukijat kasvavat yhteen. Lapsena lainasin kyläkirjastosta kerralla sylillisen heppakirjoja, joista suurimman osan luin läpi päivässä. Kouluikäisenä aloin kirjoittaa ja keksiä omia tarinoitani. Yliopistossa luin pääaineenani kirjallisuustiedettä ja sivuaineena opiskelin kirjoittamista. Kirjat ovat olleet osa minua koko elämäni. Enkä näe asian olevan muuttumassa.
     
        
Kirjamessuilla tuhannet kirjaihmiset kokoontuvat yhteen Helsingin Messukeskukseen. Valtavassa hallissa ovat esillä niin suuret kuin pienet kustantamot, kirjakaupat, kauppiaat ja kirjailijat. Ja ennen kaikkea me lukijat. Kaiken keskipisteessä on kirjallisuus, joka on yhtä elävää ja monipuolista kuin messuilla kiertelevät lukijatkin. Messuhallin ilmapiiri on meluisa ja elävä, ja sen ilmassa leijuu innostus. Innostus lukemiseen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin. 

En malta odottaa pääseväni jälleen osaksi kirjamessujen ainutlaatuista tunnelmaa. Ja mikä parasta, kirjojen ohella messuhallissa pääsee myös osallistumaan Ruoka & viini - messuille, joita ei sovi unohtaa! Makupaloja ympäri maailmaa, ihania herkkuja ostettavaksi kotiin ja maisteltavaksi paikan päällä - kyllä tällainen ruokabloggaaja kiertelee ruokaosastolla hyvän aikaa vielä kirjakassienkin kanssa! Kaksi suosikkiani samassa paketissa - ruokaa ja kirjoja!
OSALLISTU ARVONTAAN!

Nyt yksi teistä onnekkaista voi voittaa kaksi lippua, joilla pääsee osallistumaan yhtenä päivänä sekä kirja- että Ruoka & viini - messuille messujen ajan 26.-29.10. Voittaja saa liput suoraan sähköpostiinsa, ja arvonta suoritetaan keskiviikkona 25.10. Voit osallistua arvontaan keskiviikkoon klo17 asti.

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle mikä on sinulle ikimuistoisin lukemasi kirja ja miksi. Julkaisen voittajien nimet tai nimimerkit arvonnan jälkeen täällä blogissa sekä Facebook-sivulla. Yhteystietoja ei tarvitse vielä arvontavaiheessa jättää - pyydän ne voittajalta erikseen.


Itse voin paljastaa, että olen aika kova Harry Potter - fani. Aioinkin hankkia messuilta uuden, upean, kuvitetun version Harry Potterista ja Azkabanin vangista, mikä onkin suosikkini kaikista Potter-kirjoista. Kaksi ensimmäistä kuvitettua versiota hyllystä jo löytyy. Oletteko nähneet kyseisiä kirjoja? Ne ovat mielettömän hienoja!


Toivon, että ihana yhdistelmä ruokaa, viiniä ja kirjoja houkuttelee teistä mahdollisimman monet liikkeelle ja innostumaan hyvästä lukemisesta. Muistakaa, että sillä ei ole väliä mitä luette, kunhan luette. Kirjallisuudesta saa ja pitää nauttia, ja kirjan parissa saa viihtyä. On kyseessä sitten vaativaa proosaa, kokeilevaa runoutta tai rehtiä hömppää, tärkeää on, että kyseinen kirja on oikea juuri sinulle, ja saa sinut nauttimaan. 

Rakastakaa lukemista, ja rakastakaa kirjoja. Koska ne rakastavat teitä takaisin.

Onnea arvontaan!

❤️Sara

Kaikkien kuvien lähteenä on Messukeskus.

Kommentit

 1. Uusi Testamentti. Elämänohjeita, jotka eivät vanhene.

  VastaaPoista
 2. Harry Potter ja viisasten kivi. Minäkin olen iso sarjan fani, joka on lukenut kirjasarjan useampaan kertaan ja jolle se on tärkeä. Tuntuu, että jos Harry Pottereita ei olisi, niin olisin jollain tapaa erilainen ihminen - olen esimerkiksi saanut kavereita, joihin olen tutustunut siksi, koska pidämme molemmat Pottereista.

  VastaaPoista
 3. Puhdistus. Kirja saa ajattelemaan ja antaa uusia näkökulmia ja ainakin minulle opetti uuttakin lähihistoriasta.
  Heli V.

  VastaaPoista
 4. Camilla Läckberg ja oikeastaan kaikki hänen rikosromaanit. Luettuani yhden hänen kirjoista oli pakko lukea muutkin, ennalta-arvaamattomat juonet ja mukaansatempaavat tarinat!

  -Jaana Semenuka

  VastaaPoista
 5. Kissaihmisenä Katukatti Bob - kirjat ovat olleet omaan mieleen :) Paksuja kirjoja en oikeastaan lue.

  VastaaPoista
 6. J. O. Hannula, Maailmansodan historia I+II, Otava 1935.
  Kirjan ulkoasu on miellyttävä, kuvitusta on juuri sopivasti, syväpainokuvia on kiva katsella, kerronta on myös mukavaa.

  Jani
  inijannika(kippuramerkki)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kaikki Harry Potterit. Perusteluja ei tarvita :D
  Pihla

  VastaaPoista
 8. Risto Isomäen kirjoja odotan aina rauhattomana. Ympäristöongelmia käsitellään dekkarimuodossa, mutta faktat pitävät kutinsa. Monet skenariot ovat hyytäviä. Kirjoja jotka luen kerralla alusta loppuun.

  VastaaPoista
 9. Samaistun ajatuksiisi kirjasarjan viimeisen kirjan lukemisen päättämisestä. Minulle tuo kirjasarja oli Liza Markludin dekkarisarja ja sen viimeinen kirja, Järnblod. Kyseinen kirjasarja antoi vuosien varrella aivan valtavasti elämyksiä, ideoita ja tunnekuohuja ja viimeisen kirjan päättyminen aiheutti hetkellisen tyhjyyden tunteen.

  VastaaPoista
 10. Jotenkin iskemättömän vaikutuksen minuun teki Lukija kirja. Elokuva on myös mitä mainioin.

  VastaaPoista
 11. Harry Potterit ovat aina olleet lempikirjojani. Jos pitää yksi näistä nostaa niin sanoisin varmaan liekehtivä pikari, koska se on ihanan pitkä (vaikka puolestani kaikki saisivat tietty olla paljon pitempiäkin) ja siinä Harry ja muut alkavat olla jo vähän isompia mutta asiat velhomaailmassa eivät ole muuttuneet vielä niin synkiksi.

  VastaaPoista
 12. Lars Keplerin -kirjat

  VastaaPoista
 13. Potterfani täälläkin! Tarina tietenkin kokonaisuutena, mutta tämän hetken lempparikirjani on Feeniksin kilta. Ennen se oli vähiten pitämäni Potter, mutta taas uudelleen luettuani löysin sen yllättävän humoristiseksi!
  Saana

  VastaaPoista
 14. Mulla antoisimmat kirjat ovat olleet Aila Meriluodon omasta elämästään kertovat teokset osaamatta nimetä jotain yhtä (niiden lukemisesta kun on jo aikaakin). Löydin Meriluodon kirjoituksista kai jotain samaistumispinta-alaa ja sen takia tykästyin niin kovasti. :)
  Messulippuvoittoa toivoen!

  VastaaPoista
 15. Henning Mankellin Wallander-sarja nousee suosikiksi.

  VastaaPoista
 16. Ehdoton ykkönen, lapsuuteni satuhelmi: Ronja Ryövärintytär. Upea oma luotu metsämaailma muokkasi omaani merkittävästi!

  VastaaPoista
 17. Ikimuistoisin on kuitenkin Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla, koska luin sen aika nuorena kiinnostuttuani historiasta kunnolla.
  Jyri Hyvättinen
  jyri.hyvattinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Minun lempparikirjoihini lukeutuvat myös Harry Potterit! Lisäksi ikimuistoisin kirja, jonka luin vuosia sitten on Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky).
  katicrafts@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Hyviä kirjoja on niin paljon ja jokaisesta jää jotain matkaan... Nuorempana Harry Potterit ja Narniat tietysti.
  Tällä hetkellä luen "Seitsemän nimen tyttö" kirjaa, joka kuvaa hyytävän tarkasti Pohjois-Korean menoa ja perustuu tositarinaan. Silmiä avaava kokemus! Kirjaa olen lukenut jo vuoden, koska alku oli niin rankaa luettavaa, ettei kappaletta enempää pystynyt kerralla käsittelemään. Nyt yli puolet kirjasta mennyt viikossa.
  siitonen.jenni@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Erlend Loe - Doppler. En uskonut, että kirja voisi koskaan saada oikeasti nauramaan vatsalihakset kipeiksi. Noh, Erlend Loe on tehnyt sen kerta toisensa jälkeen kirjoillaan. Hän on lempikirjailijani ja Supernaiivi oli ensimmäinen häneltä lukemani kirja, mutta Doppler on kuitenkin osoittautunut kaikista parhaaksi, sillä siinä oli hauskuuden lisäksi myös tiettyä lohdullisuutta ja samaistuttavuutta.
  camilla.saarniniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Kaikki Harry Potter kirjat löytyvät kirjahyllystä, vaikkakin kaksi viimeisintä vielä lukematta. Puoliverinen prinssi oikesti puolivälissä.

  VastaaPoista
 22. Kyllä ne ovat Harry Potterit. Ne aloittivat lukuharrastukseni :) Lisäksi auttoivat tavallaan pääsemään yhden vaikean elämänvaiheen ylitse...
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Aikoinaan vaikutuksen teki Stanislaw Lemin Kyberias. Siinä yhdistyy huumori ja scifi. Kirjan tarinat ovat kuin satuja

  HT

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!