Synttärikakkuna maailman paras viljaton minttusuklaakakku (G, M)

Tällä viikolla vietin synttäreitä. Hyvin rauhallisesti arkipäivänä, mutta juhlapäivä mikä juhlapäivä. Synttäreitä ei voi viettää ilman suklaata, joten synttärikakuksi valikoitui (jälleen) maailman paras suklaakakku. Tämä kakku on sellainen että se saa silmät muljahtelemaan päässä - hyvällä tavalla. Koska se on ihan järjettömän, sekopäisen hyvää. Nyt ei puhuta tuplasuklaasta, vaan todellisesta suklaapommista, joka on niin tiivistä, suussa sulavaa ja hekumallista nannaa, että sitä syödessä fanfaarit soivat päässä.


Enkä niin yhtään liioittele.


Tässä suklaakakussa ei ole mitään turhaa, ei edes jauhoja, joten se on todellakin täyttä tavaraa pinnasta pohjaan! Onnistumisen takaa mehevyyttä tuova kesäkurpitsa, paloina sekaan ripoteltu suklaa sekä yksi jippo, jonka paljastan myöhemmin...


Kakku ei ole vaikea tai työläs valmistaa, mutta varoitan: se katoaa parempiin suihin hetkessä!


VILJATON MINTTUSUKLAAKAKKU


5 kananmunaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1dl taateleita
1,5dl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta
3/4dl kookosöljyä
3dl kookossokeria
1,5dl raakakaakaomassaa tai raakasuklaata (esim. mintun makuista)
Kourallinen tuoreita mintunlehtiä
1tl piparminttu-uutetta tai minttuaromia (ei pakollinen, mutta voimistaa mintun makua)
Ripaus vaniljajauhetta  

Ensi alkuun anna taateleiden liota tunnin ajan, ja kaada sitten liotusvesi pois. Seuraavaksi pilko raakasuklaa pienemmiksi paloiksi. Sen ei tarvitse missään nimessä olla murustettua, vaan noin peukalonpään kokoiset palaset toimivat hyvin. Sulata kookosöljy.

Seuraavaksi sekoita blenderillä tai sauvasekoittimella yhteen taatelit, kananmunat, tuore minttu, pilkottu kesäkurpitsa ja sulatettu kookosöljy niin, että seoksesta tulee täysin sileää. Kaada seos isoon kulhoon ja lisää loput ainekset sekoittamalla käsin.

Kaada taikina vuorattuun uunivuokaan tai kakkuvuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia, ja sitten on lopputuloksen kannalta tärkeä osuus: SEKOITA. Eli ihan vaikka lusikalla sekoita kakkutaikinaa paistivuoassa sekaisin, jotta tässä vaiheessa sulaneet suklaapalat sekoittuvat ympäriinsä. Olen kokeillut myös sulattaa suklaan etukäteen ja sekoittaa sen jo etukäteen kakkutaikinaan, mutta trust me - se ei ole sama. Parhaan tuloksen saat sekoittamalla taikinaa vuoassa hetken paistamisen jälkeen. Hoksasin tämän kerran, kun unohdin laittaa suklaapalat taikinan sekaan ja lisäsin ne vielä jälkikäteen uunissa jo paistuvaan kakkuun. Se kakku nousi aivan uudelle tasolle, joten tämä siunattu erehdys tuli jäädäkseen!

Sekoittamisen jälkeen jatka paistamista noin 15-20 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt, mutta edelleen sisältä kostea. Anna kakun vetäytyä vartin ajan huoneenlämmössä, ennen kuin poistat sen vuoasta.


Uunillinen suklaata! Miten ihanaa!

Asettele kakku tarjoiluastiaan ja herkuttele.




En osaa päättää maistuuko kakku parhaimmalta lämpimänä vai yön yli jääkaapissa jähmettyneenä. Kummallakin tavalla se on syntisen, suklaisen herkullista. Ainakaan se ei kylmässä seisottamalla pahene, kun maut tiivistyvät entisestään ja taikinaan sulaneet suklaaklöntit kovettuvat uudelleen...




Oijoi, kyllä sitä kelpaa viettää synttäreitä kun saa tehdä tarjottavaksi tällaisia kakkuja!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!