Maukasta kasvisruokaa: gluteeniton pesto-herkkusieni-papu lasagne (G, M)

Tällä kertaa tehdään lasagnesta vähän kevyempi, "juustoton" versio kasvistäytteillä. Vegejuustolla valmistettu lasagne on äärimmäisen herkullista ja mehevää, mutta tämä resepti osoittaa, että herkullinen lasagne onnistuu myös ilman minkäänlaisia juustonkorvikkeita. Täydellinen valinta näin pastanälkään silloin, kun haluaa nauttia vähän kevyemmällä annoksella.


Resepti on lihaton, mutta siinä on käytetty kananmunaa. Jos haluat annoksesta täysin vegaanisen, käytä kananmunien tilalla chia-munaa (2rkl chiasiemeniä turvotettuna 0,5dl:ssa vettä) tai 2rkl psylliumia. Korvike kananmunille ei ole pakollinen, mutta se hyydyttää kastiketta ja pitää lasagnen rakenteen paremmin koossa.


Resepti on totuttuun tapaan gluteeniton ja maidoton.

PESTO-HERKKUSIENI-PAPU LASAGNE


Gluteenittomia lasagnelevyjä (käytin itse kaksi pakettia Urtekramia)
200g herkkusieniä
2 pakettia valkoisia papuja (käytin GoGreeniä, eli noin 500g) 

Pesto-kastike


1 nippu basilikaa
0,5dl cashewpähkinöitä (pähkinäallergisille pinjansiemeniä)
3rkl ravintohiivaa (ei pakollinen, mutta antaa juustoista makua)
3rkl oliiviöljyä
3dl vettä
4dl kookosmaitoa
3 kananmunaa
1 sipuli
1tl kuivattua basilikaa
1tl sipulijauhetta
Suolaa
Mustapippuria
2tl valkosipulimurskaa tai 5 valkosipulinkynttä

Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Viipaloi herkkusienet ja huuhtele pavut. Sekoita ne yhteen pesto-kastikkeen kanssa.

Kaada kastiketta uunivuoan pohjalle ja levitä lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Toista, kunnes kaikki kastike on käytetty. Pidä huolta, että kastikekerros jää lopulta päällimmäiseksi.

Lasagnelevyjä ei tarvitse käyttää yhtä paljon kuin itselläni meni - etenkin vikan kerroksen voi jättää pois. Käytin itse kaikki, koska en tykkää jättää muutamaa yksittäistä levyä laatikoihin pyörimään. Kastiketta ei riittänyt pintakerrokselle kovin paljoa, joten se pääsi käpristymään uunissa. Kaikeksi onneksi olen sen verran friikki, että tykkään juurikin tuollaisesta rapeaksi paahtuneesta pastasta, pinta on paras osa myös makaronilaatikossa! Jos et itse tunne samoin, pidä huolta, että kastiketta riittää tarpeeksi myös pinnalle.
                                     

Voit ripotella vuoan pinnalle pähkinärouhetta, siemeniä tai vaikka sipulikuutioita, jos haluat siihen lisää suutuntumaa.


Minä käytin mantelilastuja, joita sattui olemaan kaapissa avonainen pussi.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.


Tässä on helppo kasvisruoka useamman päivän varalle.

Psst. Vielä ehdit osallistua Kirja- sekä Ruoka & viini - messujen lippuarvontaan! Arvonta sulkeutuu huomenna keskiviikkona klo17. Osallistu tästä.

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!