Koukuttava gluteeniton banaanigranola

Banaani on ehdottomasti lempihedelmäni. En osaa nimetä ainuttakaan mistä en tykkäisi, mutta banaani on ykkönen. Se on makea, hauska syödä ja niin hiivatin monipuolinen, että se taipuu jäätelöksi, leivänpäällysteeksi, smoothieksi, piirakaksi, makeuttajaksi... Yleensä meidän kodissamme menee korkeintaan yksi päivä ilman, sillä banaani on sellainen vakiovaruste, että sitä on oltava aina.


Banaanigranola saikin alkunsa juuri siksi. Kaupassa ei oltu käyty, kello oli paljon ja piti keksiä jotain aamupalaa seuraavalle päivälle. Kaapin aineksista sai koottua tämän. Ja yllätyin ihanasti, sillä tämä granola on yksi parhaista koskaan valmistamistani, ja siitä onkin tullut granolapurkissani vakio.



Aineksia ei tosiaan ole montaa, joten tämä rouskuva mysli sopii loistavasti kaapin rippeiden tyhjentämiseen tai käteviksi evästarpeiksi silloin, kun ei viitsi raahata mukana kymmeniä eri aineksia vaikka kylään tai mökille lähtiessä.


Banaani tuo granolaan paitsi makeutta, myös rapeutta, ja suosittelenkin lisäämään aina banaanin tai pari myslin sekaan - ainakin jos haluat rapeutta.

GLUTEENITON BANAANIGRANOLA


3  banaania
6dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl kookosjauhoa
1dl vettä
2 kananmunaa
1/2dl sulaa kookosöljyä
1dl vaahterasiirappia
1tl kurkumaa
1/2tl vaniljajauhetta
Ripaus inkivääriä
Ripaus suolaa

Sekoita sula kookosöljy, banaanit, vesi, siirappi, mausteet ja kananmunat sileäksi seokseksi. Lisää sekaan kaurahiutaleet sekä kookoshiutaleet ja sekoita käsin.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 90 minuuttia, kunnes seos on ruskettunut ja rapea. Sekoittele muutaman kerran paahtamisen aikana, jotta se ruskettuu tasaisesti. Tämä granola on huomattavasti kosteampaa kuin mihin olet ehkä tottunut, joten rapeuttamisessa menee pidemmän aikaa.


 
Sekoittele granolaa uunista ottamisen jälkeen ja riko isoimmat möykyt pienemmäksi. Granola kovettuu jäähtyessään, joten koostumukseen voi hyvin vaikuttaa vielä tässä vaiheessa.

Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä tai halutessasi jääkaapissa.

 
Granola on lähes yhtä monikäyttöistä kuin banaanit - kokeile jogurttiin, smoothieen, puuroon, kasvimaitojen kanssa tai vaikka raakasuklaan sekaan.

 

 

Siitä vain rouskuttelemaan!

❤️Sara

Kommentit

  1. Nams, näyttää herkulta! Ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro mitä pidit. Granola on kyllä niin hyvää melkeinpä minkä kanssa tahansa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!