Kermainen vegaaninen kasviskeitto pavuilla, palsternakalla ja kantarelleilla (M, G, V)

Syksyn lähestyessä lämmittävät, täyteläiset keitot alkavat houkutella yhä enemmän. Rakastan kasvissosekeittoja paitsi niiden hyvän maun vuoksi, myös siksi että ne ovat arjen kiireissä hurjan nopeita ja helppoja ruokia valmistaa.


Keitto on terveellinen ja helposti sulava lounasruoka, tai ihanan lohdullinen rauhoittava iltapala. Ja nyt syksyn keskellä olenkin valmistanut ihania, lämmittäviä keittoja säännöllisesti. Syksy on myös sieniaikaa, ja tässä keitossa maistuu ihana tuore kantarelli!


Tällä ohjeella tulee noin 2,5l kattilallinen, mistä riittää useammalle päivälle tai syöjälle.


PAPU-PALSTERNAKKA-KANTARELLI KASVISSOSEKEITTO


1 purkki valkoisia papuja
1 sipuli
1 kokonainen palsternakka
2dl kookosmaitoa
2,5dl vettä
2-4 jauhoista perunaa (koosta riippuen)
3 valkosipulinkynttä
1l kantarelleja
1rkl sipulijauhetta
1/2tl suolaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus valkopippuria
Tuoretta persiljaa

Kuori sipuli, palsternakka ja perunat ja pilko pienemmiksi paloiksi. Keitä kattilallisessa vettä, kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet. Mikäli käytät kuivattuja papuja, keitä samalla myös ne. Muista liottaa pavut kunnolla etukäteen. Keittämisen jälkeen ota keitinvedestä 2,5dl talteen, ja valuta loput pois. Lisää vesi takaisin kattilaan.

Mikäli käytät purkkipapuja, valuta ja huuhdo ne, ja lisää sitten kypsien kasvisten joukkoon. Lisää kookosmaito. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Mikäli keitto mielestäsi jäähtyy liikaa,  kiehauta se uudelleen, mutta varo: soseutettuna se palaa helposti pohjaan. Käytin itse huoneenlämpöistä kookosmaitoa, joten keittoa ei tarvinnut lämmittää enää uudelleen.

Pilko kantarellit hieman pienemmiksi. Silppua valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Paista kantarelleja ja valkosipulia paistinpannulla esimerkiksi kookosöljyssä, kunnes neste on haihtunut pois. Sienten päälle voi ripotella hieman suolaa ja mustapippuria.

Mausta keitto ja annostele lautasille. Lusikoi keiton päälle paistettuja kantarelleja. Sienet voi halutessaan sekoittaa myös suoraan keittokattilaan. Viimeistele annos tuoreella persiljalla.


 

Todella herkullinen ja hyvää tekevä keitto, ihanaa!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!