H****tin hyvä vegaaninen punainen pesto

Rakkauteni pestoon on ollut pitkä ja horjumaton. Peston ydin ei kaikeksi onneksi olekaan siinä parmesaanissa, vaan taivaallisessa basilikassa ja minun tapauksessani valkosipulissa, jotka rakentavat peston ytimen niin vihreässä kuin tässä punaisessa versiossa. Vegaaninen punainen pesto on jotain niin uskomattoman hyvää, että elämys on pakko vahvistaa voimasanoilla. Ja polkaista jalalla lattiaa. Koska, piru vie, tämä on helvetin hyvää!


Molemmat toimivat niin pastoissa, salaateissa, marinadeissa kuin levitteinä. Kasvistahnojen monikäyttöisyys pääsee yllättämään minut edelleenkin - ai voiko niitä siihenkin käyttää! Kokeilin nimittäin tätä punaista pestoa myös munakkaaseen ja kasvissosekeittoon. Ja voih, rakastun siihen makuun yhä vain uudelleen.


Tee kerralla iso satsi, koska tämä tulee syötyä hetkessä. Valmistaminen on onneksi järjettömän helppoa ja nopeaa!

Tästä punaisesta pestosta en ole pahaa sanaa kuullut. Itse asiassa sitä rakastaa myös mieheni, joka ei omien sanojensa mukaan juuri pestosta pidä. Mutta tämä kasvistahna onkin ihan omaa luokkaansa!

Vegaaninen punainen pesto on kenties blogini reseptivalikoiman kruunaamaton prinsessa!

VEGAANINEN PUNAINEN PESTO


200-300g tomaattipyreetä
1 puntti basilikaa
1dl oliiviöljyä
2dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1dl cashewpähkinöitä
0,5dl pinjansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2rkl omenaviinietikkaa
1/4tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi tahnaksi tehosekoittimella. Tällä ohjeella tulee melko paksua tahnaa - mikäli haluat pestosta juoksevampaa esimerkiksi pastan sekaan, lisää vettä.

                      
   

Pesto sopii erityisen hyvin siemennäkkärille. Siitä saa myös loistavan marinadin ja pizzakastikkeen.
 
Minusta tämä punainen pesto on niin järjettömän hyvää, että nuolen aina myös veitseen jääneet rippeet. Jos pitäisi valita muutama ruoka mitä ilman en voi elää, tämä punainen pesto olisi aika kärkipäässä.  Nauti ihan minkä kanssa tahansa. Ehkä ei hedelmien? Paitsi enpä ole vielä kokeillut...

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!