Kun tekee mieli todella makeaa: Manteli-siirappisuklaa

Tämä resepti on täydellinen makeannälkään! Täyteläisellä suklaalla päällystettyä makeaa, mantelista massaa - kerrassaan ihanaa! Tämä ohje onnistuu keneltä tahansa!


Resepti on todella helppo eikä vaadi ihmeellisiä aineksia tai välineitä. Jos erytritoli kummastuttaa, niin tiedoksi että sitä saa nykyään ihan peruskaupoista (isoimmista), ja sen voi halutessaan korvata esimerkiksi kookossokerilla. Erytritolihan on täysin luonnollinen sokerialkoholi, jota on muun muassa viinirypäleissä. Se on kaloriton eikä nosta verensokeria. Ja koska se imeytyy ohutsuolessa ja poistuu virtsan mukana, se ei aiheuta vatsavaivoja. Minähän en kestä makeutusaineita, enkä muutenkaan suosi niiden käyttöä ruokavaliossa, mutta erytritolia aina välillä hyödynnän. Se ei ole aiheuttanut käytössä minkäänlaisia ongelmia, mutta vähentää huomattavasti herkuista saatavan turhan energian määrää.


MANTELI-SIIRAPPISUKLAA


0,5dl kookosöljyä
1dl vaahterasiirappia
2dl erytritolia
1rkl mantelijauhoa
0,5tl suolaa
+ suklaata päällystämiseen (käytä valmista tai tee itse alla olevalla ohjeella) 

Sulata kookosöljy kattilassa ja lisää sekaan muut ainekset suklaata lukuun ottamatta. Sekoita huolella. Hauduta seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se näyttää karamelliselta siirapilta. Tähän kuluu noin vartti. Älä jätä kattilaa vahtimatta, sillä seos kuplii hetkessä yli.

 

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan mahdollisimman tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin ja anna levyn jähmettyä noin 45-60 minuuttia.


Sulata suklaa. Jos käytät raakasuklaata, se kannattaa sulattaa vesihauteessa. Voit käyttää valmiita levyjä tai valmistaa suklaata esimerkiksi tällä ohjeella.


Suosin itse usein Foodinin valmista raakakaakaomassaa, joka tarvitsee vain sulattaa!
Siinä on jo valmiiksi mukana sekä kaakaovoita että palmusokeria, joten se maistuu loistavalta ihan sellaisenaankin.

Kun levy on kunnolla jähmettynyt, irrota se varoen leivinpaperista ja käännä ympäri. Tämä siksi, että irrottaminen on helpompaa ilman suklaakerrosta.


Valmis levy on kunnolla kovettunut ja väriltään vaaleampi 

Kaada suklaata levyn pinnalle ja levitä tasaiseksi. Laita levy hetkeksi kylmään, jotta suklaa kovettuu. Kun levy on jälleen kova, käännä se uudelleen ympäri ja levitä suklaata myös toiselle puolelle. Anna levyn kovettua jääkaapissa noin tunti.Lohko valmis levy sopiviksi paloiksi ja rouskuttele makeannälkä tiehensä!


Voin luvata, että se ei vaadi montaa palaa😉

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!