Granola eväspatukat: Appelsiinisuklaa

Patukaksi väsättynä granola kulkee helposti mukana myös eväänä! Vaikka granolaa on ihana ripotella smoothien päälle tai napsia suuhunsa sellaisenaan, sitä on vaikea kuljettaa mukana.


Sen sijaan nämä paahdetut eväspatukat sujahtavat helposti laukun tai taskun pohjalle, ja auttavat jaksamaan päivän ponnisteluissa.


Ovatpa ne niin hyviä, että maistuvat ihan vain herkkuhimonkin iskiessä.

GRANOLA PATUKAT: APPELSIINISUKLAA

(5-8 patukkaa)

2dl tattarihiutaleita
0,5dl kookosöljyä
1/4dl vaahterasiirappia
2rkl raakakaakaojauhetta
1rkl psylliumia
1 appelsiinin mehu
0,5tl kanelia
(5 tippaa appelsiiniöljyä)

Sulata kookosöljy ja sekoita kaikki ainekset yhteen. Muotoile taikinasta sopivan kokoisia patukoita uunipellille, ja paahda uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos haluat pitää patukat raakana, kuivata niitä kuivurissa tai 40 asteisessa uunissa noin 12 tuntia. Voit myös pakastaa patukat sellaisenaan, jolloin ne jämäköityvät kylmässä ja toimivat mainiona välipalana kotioloissa - mukana niitä on silloin aika mahdotonta kuljettaa.

Uunissa paahtamalla saat rapeimman ja granolamaisimman lopputuloksen.


Anna patukoiden jäähtyä, pakkaa ne voipaperiin ja säilytä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.


Mieletön yhdistelmä suklaata, appelsiinia ja rouskuvaa keksiä! Nam!

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!