Raakapallerot: Seesam-lakritsi raakapallot

Tykkään raakapalloista nopeaan herkkunälkään. Niitä löytyy yleensä aina pakastimestani, koska edellisen satsin loputtua tulee helposti tehtyä saman tien lisää...

 

Pallerot ovat nopeita raakaherkkuja valmistaa, ja niistä saa terveellisiä välipaloja sekä herkkuja myös mukana kuskattavaksi.


Palloissa on ihana siemenkuori, ja sisällä mehevä taatelimassa. Palloista saa hyvän potkun energiaa päivään, ja samalla hyviä rasvoja, jotka auttavat pitämään nälkää pidempään.


Koska lakritsi maistuu aina, tällä kertaa valmistin maukkaita lakritsipalloja. Kokeile muutama vaikka lakritsijäätelön ohessa - nimittäin toimii!

SEESAM-LAKRITSI RAAKAPALLOT


1dl kookosöljyä
2dl taateleita
1dl vettä
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl mantelijauhoa
3rkl psylliumia
2rkl lakritsijauhetta
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Työstä kaikki ainekset seesaminsiemeniä lukuun ottamatta mahdollisimman sileäksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.


Kaada seesaminsiemenet lautaselle. Öljyä kädet kookosöljyllä ja pyörittele massasta pieniä palloja. Kiepauta pallot siemenissä niin, että siemenet jäävät pallon pintaan kiinni.


Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Säilytä valmiit pallot kylmässä.



Kuin pieniä paloja raakakakkua - ihanaa!

❤️Sara 

Kommentit

  1. Nam, miten hyvältä kuulostavat! Voisin kokeilla, mutta.... Osaatko sanoa millä voisi korvata mantelijauhon? Kyselee pähkinä- ja manteliallergikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kokeile ihmeessä, äläkä anna mantelijauhon estää! Se ei ole reseptin olennaisin ainesosa😊Sen tilalle voi laittaa esimerkiksi kaurajauhoa/hiutaleita, tai tattaria tai kvinoaa. Siemenjauhot sopivat myös, tai kokonaiset siemenet kun jauhat ne blenderillä tms massan sekaan. Auringonkukan- ja pinjansiemenet ovat neutraalin makuisia. Kookosjauho sopii loistavasti, mutta silloin vähennä määrä ainakin puoleen, jotta pallerot eivät kuiva. Kookosjauho imee hurjan paljon nestettä, joten kokeile ensin pienellä määrällä ja lisää vain tarpeen mukaan. Massan pitää olla jämäkkää mutta märkää, jotta siemenet tarttuvat pintaan kiinni. Pallerot kovettuvat sitten jääkaapissa. Toivottavasti sait tästä apua😊

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!