Minttusuklaa raakakakku

Tässä olisi kaikille suklaafanaatikoille sellainen kakkuresepti että huh huh.



Täyteläinen, kuohkea, tuhti ja silti samalla raikas kakku, jota on pakko ottaa lisää vaikka ei oikeastaan enää jaksaisi.

MINTTUSUKLAA RAAKAKAKKU

Pohja

2dl mantelijauhoa
1,5dl raakakaakaovoita
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja painele tasaiseksi levyksi irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.


Pohjasta tulee kova, ja siitä syystä se kannattaa levittää mahdollisimman ohueksi. Itselläni oli käytössä isompi irtopohjavuoka, joka on noin 25cm leveä ja 7cm korkea. Jos käytät leveydeltään pienempää vuokaa, pohjan määrät kannattaa puolittaa, jotta pohjasta ei tule liian paksua ja mahdotonta leikata.

Suklaatäyte

2dl taateleita
1dl kookosöljyä
2dl vettä
4dl cashewpähkinöitä
0,5dl raakakaakaojauhetta
0,5dl vaahterasiirappia

Liota pähkinöitä muutama tunti tai enemmän. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen tehosekoittimessa ja pyri saamaan massasta täysin sileää. Voi olla, että joudut pitämään välillä taukoja, ettei kone ylikuumene.


Kaada massasta noin kolmasosa vuokaan pohjan päälle, ja anna jähmettyä kylmässä. Jätä loput täytteestä odottamaan erilliseen kulhoon.

Minttutäyte

3 avokadoa
1 tölkki kookosmaitoa
2 banaania
1,5dl kookosöljyä
1dl tuoretta minttua
1tl viherjauhetta
1 sitruunan mehu
2rkl hunajaa
0,5tl piparminttu-uutetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen - käytä kookosmaidosta vain paksu, valkoinen osa.


Kaada täytteestä puolet vuokaan suklaatäytteen päälle, ja anna jähmettyä. Tässä vaiheessa jähmettäminen kannattaa nopeuden vuoksi tehdä pakastimessa.

Kun minttukerros tuntuu tarpeeksi jämäkältä, kaada päälle puolet jäljellä olevasta suklaatäytteestä. Kaada suklaan päälle loput minttutäytteestä, ja vastaavasti minttukerroksen päälle loput suklaasta.



Kerrostamista voi toki nopeuttaa laittamalla kaiken minttutäytteen vain yhdeksi kerrokseksi, ja jakamalla suklaan sen alle ja päälle. Päätä itse mikä viitseliäisyystasosi on. Jos vain maltat, suosittelen kerrostamaan enemmän, jolloin mintun maku leviää ihanasti joka puolelle kakkua! Suklaakerros kannattaa jättää päällimmäiseksi.



Anna kakun jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Kun kakku pysyy kunnolla kasassa, irrota se vuoasta ja maistele. Ja maistele vähän lisää.



Säilytä kakku kylmässä. Suosittelen pakastamaan valmiita paloja pahan päivän varalle. Tai miksipä ei juuri hyvän päivän, koska viimeistään ensi haarukallisella suunta on välittömästi nousujohteinen!

❤️Sara


Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Ja maistuu myös😉 Rakastan minttusuklaata, ja mousseja, joten tämä on kyllä sopiva omaan makuuni! Kokeile ihmeessä, tämän voi tehdä myös ilman pähkinöitä ja pakastaa, silloin saat jäätelökakun.

      Poista

Lähetä kommentti