Aineenvaihduntaa boostaava chili-suklaasmoothie

Tämä resepti syntyi tarpeesta saada käytettyä jääkaapissa olevat chilit ennen muuttoa. Koska rakastan chilisuklaata, ajattelin kokeilla tuoreen chilin hyödyntämistä aamusmoothiessa. Suklaata aamupalaksi - mikä sen parempaa!


Tämä smoothie on loistava tapa aloittaa päivä. Chili vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja raakakaakao sisältää valtavasti hyvää tekeviä aineksia aina mieltä hyväilevistä antioksidanteista kehoa hoitaviin hivenaineisiin ja vitamiineihin. Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, joten nyt puhutaan todellisesta superfoodien kuninkaasta!

Yhtään ei väsyttänyt herätessä...


Smoothie kutittelee kivasti suussa, mutta ei ole mielestäni liian tulinen. Toisaalta oma sietokynnykseni on melko korkea. Jos et pidä kovin tulisesta, voit hyvin vähentää chilin määrää tai poistaa osan siemenistä. Myös kookosmaito lieventää tulisuutta.


Tällä ohjeella smoothiesta tulee juoksevaa. Jos haluat lusikoitavan paksua, puolita nesteen määrä. Siinä tapauksessa kannattaa tosin myös harkita miten monta chiliä haluaa käyttää!

Tällä juomalla potkaiset aineenvaihduntaasi vauhtia!

CHILI-SUKLAASMOOTHIE

(kaksi annosta)

3rkl raakakaakaojauhetta
3 tuoretta chiliä
2dl kookosmaitoa
2dl vettä
5 taatelia
1 banaani
1tl macajauhetta (ei pakollinen)

Poista chilien vihreä pää ja pilko chilit pienemmäksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Macaa ei tosiaan ole välttämätöntä lisätä, mutta jos sitä sattuu kaapista löytymään niin sopii tähän mainiosti!Annostele smoothie laseihin ja siemaile rauhassa. Itse tein sen valmiiksi jo illalla, jolloin se odotti aikaisin aamulla jääkaapissa ihastuttavan kylmänä...

 
Maistuva yhdistelmä täyteläistä suklaata, hedelmien raikasta makeutta ja chilin pientä polttelua.

❤️SaraKommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!