Yksinkertainen vegaaninen vaniljajäätelö

Vaniljajäätelö on klassinen, lähes kaiken kanssa sopiva jäätelömaku. Parhaimmalta se maistuu kenties uunituoreen mustikkapiirakan kanssa, tai keskellä heinäkuuta tuoreilla kotimaisilla mansikoilla päällystettynä.


Se on samalla myös hyvä lisuke muun muassa pirtelöihin ja erinomainen "pohja-aines" muille jäätelömauille. Sekaan on nimittäin helppo heittää esimerkiksi suklaapaloja, marjoja tai vaikka kaakaojauhetta, jolloin koko jäätelö saa uuden maun. Perusvaniljalle on siis aina tarvetta.


Vaikka pidän kovasti kaikista jäätelöistä, on vaniljajäätelöllä oma vahva paikkansa. Se ei ole se jäätelö, minkä olisin aikanaan valinnut jäätelökioskilta, mutta se on lyömätön lisuke esimerkiksi piirakoiden, tuoreiden marjojen ja lettujen kanssa. Se on tarpeeksi lempeä ja neutraali korostaakseen muita makuja annoksen dominoinnin sijaan.
 
Vegaaninen vaniljajäätelö ei vaadi kuin muutaman raaka-aineen ja siitä valmistuu yksi parhaista tekemistäni jäätelöistä!

VEGAANINEN VANILJAJÄÄTELÖ


5dl kookosmaitoa
2dl cashewpähkinöitä
1 pipetillinen vaniljasteviaa
2rkl agavesiirappia 
1/4tl vaniljajauhetta

Liota tarvittaessa cashewpähkinöitä muutama tunti kylmässä vedessä. Liotuksen jälkeen siivilöi vesi pois.

Jos sinulla on käytössäsi tehokas tehosekoitin, liottamista ei välttämättä tarvita.

Sekoita ainekset tasaiseksi, juoksevaksi jäätelömassaksi tehosekoittimessa.
Pakasta erillisessä kulhossa 2-3 tuntia ja sekoita muutaman kerran tunnissa, tai kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista koneen ohjeiden mukaan.

  
 
Jäätelökoneesta otettaessa vaniljajäätelö on pehmismäistä, joten jos haluat jämäkämpää jäätelöä, kaavi massa vielä erilliseen kulhoon ja pakasta tunnin ajan.
 
Kannellisessa rasiassa ylijäänyt jäätelö säilyy pakastimessa useita viikkoja. Itsetehdyssä jäätelö koostumus tosin muuttuu pakastuessaan kivikovaksi, joten muista ennakoida ennen seuraavaa syömiskertaa ja anna jäätelön pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen syömistä.Lusikoi vegaanista vaniljajäätelöä tuoreen mustikkapiirakan oheen, heittele annoksen päälle marjoja tai nauti sellaisenaan.

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!