Raaka jogurttijuustokakku - ei pähkinää!

Raakakakuissa käytetään yleensä aina pähkinäpohjaa. Vaan ei tässä, sillä nyt kyseessä on raaka juustokakku, missä on oikea keksimäinen pohja ja jogurttinen, marjaisa täyte. Ihan täydellinen kesäkakku!


Inspiraationsa kakku sai Fazerin jogurttisuklaasta - suosikkini, vaikka en enää sitä syö. Eipä tämän kakun jälkeen harmita! Pohjan tein samoilla aineksilla kuin raakojen Twix-patukoiden keksin - minähän sanoin hyödyntäväni sitä keksipohjaa vielä uudestaan!


RAAKA JOGURTTIJUUSTOKAKKU


Pohja


1dl kookosjauhoa
0,5dl kookosöljyä
2rkl hunajaa
1/4tl vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita ainekset yhteen. Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa vartin verran.

Jogurttitäyte


3 tölkkiä kookosmaitoa
1dl raakakaakaovoita
1dl kookosöljyä
1/4 dl hunajaa
1/4tl vaniljajauhetta
4rkl psylliumia
2dl pakastekuivattuja marjoja

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset (paitsi psyllium ja kuivatut marjat) tehosekoittimella tasaiseksi, sileäksi massaksi. Käytä kookosmaitotölkistä vain pinnalla oleva paksu, valkoinen osa. Nesteen tölkin pohjalta voi käyttää vaikka smoothiessa. Lisää psyllium ja sekoita vielä kerran.

  

Murskaa kuivatut marjat pienemmäksi rouheeksi ja sekoita käsin jogurttitäytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa tunnin, pari.




Koristele halutessasi raakasuklaalla.



Ja nauti mahdollisuuksien mukaan auringonpaisteessa!

❤️Sara

Kommentit

  1. Ihanan kuuloinen ja näköinen kakku! Tuota täytyy kokeilla. Mahtavaa saada myös pähkinättömiä reseptejä raakakakkuihin. Tykkään tehdä raakakakkuja, mutta pähkinäallergisena reseptien löytäminen on haastavaa (ja taidot/mielikuvitus ei riitä soveltamiseen :D). Onneksi on tällaisia blogeja, joista saa valmiit ohjeet kokeiltuna. Tällainen tumpelompi leipojakin saa tehtyä herkkuja :D Otankin sinun blogisi vakioseurantaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että löytyy apua😊Etenkin raakaherkkujen kanssa pähkinöiden välttäminen voi olla vaikeaa. Jos siemenet sopivat, niin joskus niitä voi käyttää pähkinöiden korvaamiseen. Esim auringonkukansiemenet sopivat melko hyvin cashewpähkinöiden tilalle, silloin myös makeutusta kannattaa lisätä. Itsekin tykkään usein tehdä ilman pähkinää, koska pähkinät tekevät kokonaisuudesta aina niin tuhdin. Etenkin näin kesäisin tällaiset pähkinättömät kakut maistuvat ihanan raikkailta ja silti niin täyteläisiltä!

      Poista
    2. Toi Twix-keksitaikina on tosi monikäyttöinen ja hyvä pohja. Ja toimii myös raakakaakaolla höystettynä esim. suklaakakkuun, mikäli pähkinöitä ei saa olla. Muistaakseni yhdistelin pähkinättömän sitruskakun ja suklaa-twix-pohjan reseptejä. Oli ilmeisesti muistakin hyvää, kun vasn maistiainen jäi mulle. Onneks maistelen aina leipoessa kippojen reunoilta 😄.

      Poista
    3. Oi se maistelu on leipomisen parhaita puolia😋 Joo se on ihanan makuinen pohja, eikä vaadi mitään superteholaitteitakaan kun ainekset vaan sekoitetaan, joten on helppo tehdä. Tykkään myös siitä että pohja on jämäkkä ja kova, niin kakkukin saa kunnon tuen. Kuulostaa ihanalta tuo tekemäsi yhdistelmä, toimii varmasti. Pitääkin kokeilla myös suklaalla höystettynä, siitähän saisi ihan maustetun suklaalevynkin tehtyä...

      Poista
  2. Voisikohan tähän käyttää (pakaste)kuivattujen sijaan myös tuoreita tai pakastettuja marjoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tarkoitukseni onkin kokeilla tätä tuoreilla mustikoilla...huomioi kuitenkin että tuoreissa marjoissa ja etenkin pakastetuissa on enemmän nestettä, mikä vaikuttaa koostumukseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!