Juuri oikeanlaiset gluteenittomat kaneli-rusina bagelit (G, M)

Bagelit ovat olleet suuri rakkauteni jo vuosia. Aikoinaan matkustaessani Ameriiikan mantereelle bageleita oli saatava aina kun mahdollista. Asuessani vuoden USA:ssa bageleita kului päivittäin - joskus useampikin. Ennen erikoisruokavaliolle siirtymistä opin tekemään täydellisiä bageleita, ja olen haaveillut niistä siitä lähtien. Vaihtoehtoisia bageleita en ole saanut onnistumaan, enkä ole aikoihin edes viitsinyt yrittää. Mutta nyt...


Tein aivan täydellisiä gluteenittomia bageleita, enkä voisi olla onnellisempi! Bageleille ominaista on sitkeä, kimmoisa taikina, jota saa jauhaa suussa pitkään ja joka joustaa sormen alla. Makuja on lukuisia, ja tässä reseptissä lähdin toteuttamaan omaa ikisuosikkiani kaneli-rusinaa.


Ja vihdoin voin sanoa onnistuneeni! Gluteenittoman version toteuttaminen on selvästi vehnäjauhoversiota haastavampaa, mutta kyllä se lopulta palkitsee. Lopputuloksena meheviä, kimmoisia, ihka aitoja bageleita - gluteenittomana!


Onnistuneet reseptit ovat aina ilon aihe, mutta harvoin niin onnellinen kuin nyt! Tällä ohjeella tulee 8-10 keskikokoista bagelia. Ne voi myös tehdä pienemmiksi, jolloin saat samalla taikinalla isomman satsin.

GLUTEENITTOMAT KANELI-RUSINA BAGELIT


3dl perunajauhoa
1dl lämmintä vettä 
2dl kaurajauhoa
1dl mantelijauhoa
0,5dl kookossokeria
0,5dl kookosöljyä
4 kananmunaa
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
3rkl kanelia
3dl rusinoita
1tl psylliumia
1tl kardemummaa

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää muut nestemäiset ainekset. Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa. Kaada nesteseos jauhojen sekaan, ja sekoita huolella.

Anna taikinan turvota liinan alla puolisen tuntia.


Muotoile taikinasta öljytyin käsin rinkeleitä uunipellille. Pyörittele taikinapalasta ensin tasainen pötkylä, ja taita se lopuksi rullalle niin, että rullat päät osuvat yhteen. Anna kohota lämpimässä noin 15-30 minuuttia.


Kiehauta kattilassa 3-4 litraa vettä ja madalla lämpöä sen verran, että vesi kiehuu hiljalleen. Keitä bageleita kiehuvassa vedessä muutama minuutti molemmin puolin. Asettele bagelit uudelleen uunipellille, ja paista 220 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.


Ennen paistamista voit voidella ne kananmunan ja veden seoksella (yksi kananmuna ja 2rkl vettä vatkattuna sekaisin), mutta se ei ole pakollista. Voitelu tekee lähinnä pinnasta kauniin kiiltävän ja sileän.




Bagelin päälle sopii chia-hillocashewtuorejuusto tai mikä tahansa suosikkipäällysteesi!

 

Nyt kun tämä makea versio onnistui niin hyvin, pitääkin seuraavaksi kokeilla suolaisia bageleita...

❤️Sara 

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!