Ah mikä cookie dough jäätelö!

Kaupan valmisjäätelöistä ykkönen on aina ollut Ben ja Jerry, ja Beniltä ja Jerryltä suosikkimaut mansikkajuustokakku (överimakea ja niin ihana!), Vermont (pekaania, vaahterasiirappia - need I say more?) ja kestosuosikki cookie dough, jossa oli oikeasti ihan reilulla kädellä sitä doughta!


Koska keksitaikina on törkeän hyvää, sitä kannattaa syödä mahdollisimman paljon raakana. Ja jotta siitä ei tule mahakipuja, se kannattaa tehdä aineksista, jotka tekevät hyvää samalla kun maistuvat hyvältä. Tämä jäätelö on raaka ja valmistettu ravitsevista aineksista. Joten tässä keksitaikinajäätelön ohje. Varoitan: se saattaa olla jopa liian hyvää...


COOKIE DOUGH JÄÄTELÖ


Keksitaikina


1dl mantelijauhoa
3rkl pähkinävoita (käytin cashewvoita)
2rkl kookossokeria
1rkl kookosöljyä sulana
Ripaus kanelia

Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina esimerkiksi silikoniseen vuokaan, paperiseen muffinivuokaan tai muuhun vastaavaan, mistä saat klöntin helposti irti myöhemmin. Laita taikina pakastimeen noin 15-20 minuutiksi jähmettymään. Kun se pysyy yhtenäisenä ja jämäkkänä, leikkaa se pienemmiksi paloiksi.

Jäätelö


2dl cashewpähkinöitä
3dl kookosmaitoa
1dl mantelimaitoa
5 kuivattua taatelia
1rkl kookossokeria
Ripaus vaniljajauhetta

Sekoita ainekset tehosekoittimella sileäksi. Valmista jäätelökoneessa noin 45 minuuttia, tai kaada erilliseen kulhoon ja pakasta noin 2-3 tuntia. Sekoita muutaman kerran pakastuksen aikana.




Mikäli käytät jäätelökonetta, sekoita keksitaikinan palat jäätelön joukkoon jäätelön valmistuttua. Muussa tapauksessa sekoita taikinapalat jäätelömassan joukkoon ennen sen pakastamista.


Mikäli kaipaat lisää taikinaa, yhdistä annokseen myös keksejä!  


Kyllä, tämä on edelleen yksi suosikkijäätelöistäni. Oikein harmitti ettei jaksanut enempää😄  

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!