Triple layer raakakakku

Tätä kolmen maun kakkua olen halunnut kokeilla jo pitkään, ja nyt herkkuilta ystävien kanssa osoittautui loistavaksi tilaisuudensi kokeilla jotakin uutta. Mausta tuli juuri niin hyvä kuin toivoinkin, koostumuksesta täydellisen moussemainen ja ilmava, ja ulkonäöstäkin kaunis.Pohjan voit rakentaa myös pähkinöillä, jos ne sopivat sinulle paremmin. Tämä kakku jää hyvin pehmeäksi, joten se toimii erinomaisesti pakastettuna raakakakkuna, jolloin siitä tulee jäätelökakkumainen. Jos pähkinät eivät ole ongelma, saat myös täytteisiin lisää massaa lisäämällä ohjeisiin 0,5dl liotettuja cashewpähkinöitä. Tällöin täytteet tiivistyvät ja kakusta tulee jämäkämpi.Kesän kunniaksi jätin itse pähkinät tällä kertaa pois ja tein jäätelökakkumaisen kerroskakun! Huomioi, että kuvissa kakkua ei ole vielä pakastettu, vaan se on otettu suoraan jääkaapista seuraavana päivänä. Kakku pysyy siis hyvin kasassa myös ilman pakastamista, jos et halua pakastekakkua valmistaa. Täytteet ovatkin ihanan pehmeitä ja suorastaan sulavat suussa!Yhdistelmä ihanaa kesäistä mansikkaa, täyteläistä suklaata ja kermaista vaniljaa. Nam!

TRIPLE LAYER RAAKAKAKKU


Pohja

1dl kookoshiutaleita
1dl raakakaakaovoita
1rkl raakakaakaojauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Jauha blenderissä kookoshiutaleet ja kaakaojauhe mahdollisimman sileäksi, lisää kaakaovoi ja sekoita vielä uudelleen. Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Vaniljatäyte


2 tölkkiä kookosmaitoa
0,5dl kookosöljyä
2rkl hunajaa
1/4tl vaniljajauhetta
2rkl psylliumia

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Kaavi kookosmaitotölkistä vain paksu pinnalla oleva osa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada täytteestä puolet vuokaan pohjan päälle ja jätä puolet odottamaan erilliseen kulhoon.

Mansikkatäytteeseen on kaksi vaihtoehtoa - valitse sen mukaan kumpia mansikoita käytät. Eroa on nesteen määrällä, minkä vuoksi ohjeet hieman eroavat.

Mansikkatäyte tuoreilla mansikoilla           Mansikkatäyte pakastemansikoilla


            2dl mansikoita                                                     1dl mansikoita sulana
       1 tölkki kookosmaitoa                                           1dl mansikoiden mehua
          1rkl hunajaa                                                          1 tölkki kookosmaitoa
       3/4dl kookosöljyä                                                        0,5dl kookosöljyä
          1tl psylliumia                                                              2tl psylliumia
                                                                                                1rkl hunajaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Käytä vain kookosmaitotölkin paksu pinnalla oleva osa. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan vaniljatäytteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä.

Suklaatäyte


Loput vaniljatäytteestä
2rkl vaahterasiirappia
2rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita ainekset yhteen. Kaada vuokaan mansikkatäytteen päälle.

Anna kakun jähmettyä täysin ennen irrottamista vuoasta. Jääkaapissa suosittelen odottamaan seuraavaan päivään, pakastimessa kestää tunnin pari. Itse laitoin kakun jähmettymään pakastimeen muutamaksi minuutiksi aina täytteiden kokoamisen välissä, jotta alempi täyte ehti hyytyä ennen seuraavan levittämistä. Annoin kakun kuitenkin tekeytyä loppuun jääkaapissa, jotta voin leikata sen valmiiksi paloiksi ja pakastaa valmiina annoksina.Huom. Jos käytät pakastemansikoita, kakkua ei kannata enää säilyttää pakastimessa - vaan nauttia hyvällä syyllä seuraavien päivien aikana jääkaapista! Voit silti hyvin jähmettää kakun tekovaiheessa pakastimessa, koska se ei siinä ajassa ehdi vielä jäätyä.
Jos teet pakasteversion, anna kakun pehmentyä huoneenlämmössä tunnin verran ennen syömistä.Kaunis, kuohkea, kesäinen raakakakku! Tai jäätelökakku. Jäinen raakakakku? Ihanaa!

❤️Sara
                                                                                 


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!