Raikas vegaaninen kuusenkerkkäpesto


Kylmä ja myöhästynyt kevät viivytti tänä vuonna kuusenkerkkien puhkeamista, mutta vihdoin niitä on saatavilla! Yksi parhaista tavoista nauttia kuusenkerkkiä on ihana raakapesto, jota voi yhdistää erilaisiin pastoihin, salaatteihin tai vaikka leivän päälle. Kuusenkerkkä antaa pestolle raikkaan, sitruksisen vivahteen - suosittelen kokeilemaan myös erilaisten kalojen ohessa!




VEGAANINEN KUUSENKERKKÄPESTO


3dl kuusenkerkkiä
1 puntti basilikaa
0,5dl cashewpähkinöitä (pähkinättömässä versiossa pinjansiemeniä)
2 valkosipulinkynttä
1dl oliiviöljyä
2rkl ravintohiivaa
1/4tl suolaa
Mustapippuria

Huuhtele kuusenkerkät huolella. Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.



Säilytä valmis pesto jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.



Erilaiset pestot ovat erittäin helppo ja maukas tapa lisätä vihreää päivään.

Kokeile pestoa esimerkiksi seuraavissa:

Lohi-katkarapu pestopasta
Siemennäkkäri
Gluteeniton hapankorppu
Salaattikääröt

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!