Maidoton minttusuklaajäätelö

Minttujäätelön kuuluu olla vihreää, raikasta ja kermaista, ja sen seassa on oltava suklaapaloja. Piste. Silloin siitä toki tulee minttusuklaajäätelöä, mutta näin ihanan raikas minttu pääsee maistumaan päällimmäisenä ja suklaa rouskuu sen seassa herkullisina sattumina. Onneksi vihreän värin saa aikaiseksi luonnollisilla aineksilla, ja koko jäätelöstä terveellisen ja samalla erittäin herkullisen annoksen. Minttu tekee annoksesta raikkaan, avokado kermaisen ja suklaapalat tietysti suklaisen!


Tämä jäätelö on tehty pikaversiona jäätelöhimon iskiessä, ja toimii vallan hyvin. Jos aikaa ja halua löytyy, voit myös valmistaa jäätelön pidemmän kaavan mukaan käyttämällä kananmunista pelkkiä keltuaisia ja lisäämällä vatkatut keltuaiset jo kuumennetun kookosmaidon joukkoon, ja hauduttaa seoksesta hitaasti paksumman massan. Valmistustapa vaikuttaa lähinnä koostumukseen, ei niinkään makuun. Pelkillä keltuaisilla ja hitaalla hauduttamisella jäätelöstä saa enemmän custard-tyylisen paksun ja rikkaan massan, kun taas pikaversiossa ainekset ovat hivenen juoksevammassa muodossa. Pikaisella kuumentamisella jäätelöön saa kuitenkin myös vastaavaa runsautta, eikä lopputulos juuri häviä pidemmän kaavan versiolle.MAIDOTON MINTTUSUKLAAJÄÄTELÖ


2 avokadoa
4dl kookosmaitoa
2dl kookoskermaa (kylmää)
3 kananmunaa
Pieni kourallinen tuoreita mintunlehtiä
0,5tl viherjauhetta (ei pakollinen, mutta syventää vihreää väriä)
2rkl hunajaa
Muutama tippa minttu-uutetta
Ripaus vaniljajauhetta
Pieni levy mintun makuista raakasuklaata murskattuna
TAI
3rkl raakasuklaarouhetta

Vatkaa kattilassa kookosmaito ja munat sekaisin. Lisää vaniljajauhe ja hunaja, ja kiehauta seos nopeasti. Madalla lämpötilaa ja sekoittele hetki, kunnes seos alkaa hyytyä. Sekoita blenderillä yhdessä muiden ainesten (ei raakasuklaan!) kanssa ja kaada erilliseen kulhoon. Jäähdytä pikaisesti jääkaapissa.

Jos käytät jäätelökonetta, kaada massa kulhoon ja valmista koneen ohjeen mukaan. Loppuvaiheessa ripottele sekaan rouhitut suklaapalat. Jos haluat, sulata suklaa vesihauteessa jäätelön valmistumisen aikana ja kaada juoksevana suklaakastikkeena jäätelön sekaan jäätelökoneen vielä pyöriessä.

Jos et käytä jäätelökonetta, kaada massa pakastuksen kestävään kulhoon ja sekoita mukaan raakasuklaarouhe. Pakasta muutama tunti. Sekoita huolella pakastuksen aikana. Lopuksi lisää mukaan suklaarouhe tai sula suklaakastike. Pyörittele muutaman kerran lusikalla, jotta suklaa sekoittuu jäätelöön.Raikas, täyteläinen, terveellinen herkku! Sisältää paljon aitoa vihreää tavaraa!

❤️Sara 

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!