Kesäinen marjagranola

Yhdistelmä itse tehtyä jogurttia ja rouskuvaa, maistuvaa granolaa on yksi kesän lemppariaamiaisistani. Kun ei tee mieli lämmintä ruokaa, kylmä jogurtti ja marjaisa granola saavat päivän alkamaan mitä pirteimmin.


Tässä granolassa ei ole pähkinöitä, joten se sopii hyvin myös pähkinäallergikoille. Toki jos haluat, voit lisätä sekaan vielä pähkinöitäkin. Granolan hienous piilee sen monipuolisuudessa - kaikkea voi kokeilla! Ja niin, se rouske ja sattumat ovat luonnollisesti mitä parhainta!

MARJAGRANOLA


5dl kaurahiutaleita
1dl kookoshiutaleita
1dl kookosöljyä
0,5dl kuumaa vettä
2dl pakastekuivattuja marjoja
0,5dl vaahterasiirappia
1/4tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja sekoita se yhteen kookosöljyn, siirapin ja mausteiden kanssa. Lisää kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet, ja sekoita huolella.


Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes granola on kauniin ruskettunut. Sekoita puolivälissä paahtamista.


Anna granolan jäähtyä. Sekoita mukaan pakastekuivatut marjat ja kumoa seos lasipurkkiin. Minulla oli käytössä kuivattuja vadelmia ja mansikoita, laitoin molempia yhden desin.

 
Granola säilyy huoneenlämmössä useamman viikon. Jos säilyy...


Tämä on nimittäin niin herkullista, että sitä haluaa lusikoida purkista ihan sellaisenaan!

Kokeile myös tätä herkullista mausteista granolaa!
 
❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!