Kalapullat tillikastikkeessa (G, M)

Olen yrittänyt kovasti lisätä kalansyöntiä, mutta välillä tuntuu että kalasta on vaikeaa saada aikaiseksi sellaista perusarkiruokaa, mistä riittää usealle päivälle. Rakastan lohta ja voisin syödä sitä päivittäin, mutta välillä pitäisi hyödyntää niitä halpojakin kaloja, jotka ovat nimenomaan sitä hyvää ja halpaa arkiruokaa. Ainut ongelma, etten oikein pidä niistä. Vai pitääkö joku oikeasti pakasteseitistä?


Olen tehnyt aiemmin juurikin siitä pakasteseitistä mielettömän hyviä kalapuikkoja, mutta halusin vaihteeksi jotakin muuta. Olen joskus kokeillut kalapullia, mutta tuloksena oli kuivia ja mauttomia palleroita, joita ei voinut kehua. Sen sijaan nämä kalapullat onnistuivat erinomaisesti! Jätin taikinan hyvin löydäksi ja lusikoin sitä paistinpannulle pulliksi, jolloin pullista sai aikaiseksi todella meheviä ja maistuvia. Lisäksi ihana tillikastike kruunasi annoksen. Alkaa se pakasteseitikin maistua näillä konsteilla!

KALAPULLAT TILLIKASTIKKEESSA


600g valkoista kalaa (käytin pakastettua seitiä 400g ja 200g kampelafileitä)
1 puntti tuoretta tilliä
1 tölkki kookosmaitoa
1dl vettä
1/2 sitruunan mehu
Ripaus valkopippuria
Ripaus mustapippuria
Ripaus inkivääriä
Suolaa

Laita kalat (sulana), kananmunat ja mausteet tehosekoittimeen ja työstä sileäksi. Lisää noin puolet tillistä (lehtiosaa) ja sekoita vielä kerran.

Kuumenna kookosöljy pannulla ja lusikoi kalataikinasta pieniä pullia pannulle. Nosta pullia erilliselle lautaselle sitä mukaa kun ne kypsyvät, jotta kaikki mahtuvat paistettavaksi. Käännä pullat välillä varoen ympäri lusikkaa ja lastaa apuna käyttäen. Niitä on helpompi käsitellä, kun niiden pinta paistuu "umpeen".


Kun pullien pinta on kypsynyt, laita kaikki pullat pannulle ja lisää kookosmaito sekä vesi. Jos haluat paksumman ja kermaisemman kastikkeen, jätä vesi pois ja käytä sen tilalla lisää kookosmaitoa. Anna seoksen hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Vältä sekoittelemasta liikaa, jotta pullat eivät hajoa.

Lopuksi lisää jäljelle jäänyt tilli kastikkeeseen ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.


Maistuu erittäin kesäiseltä muun muassa uusien perunoiden ohessa!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!