Helppo ja nopea pähkinätön sitrusraakakakku

Raakakakut ovat erittäin terveellinen ja ravinnepitoinen tapa nauttia jälkiruokia, herkkuja ja ylipäätään makeaa. Niissäkin on kuitenkin ongelmansa: pähkinäallergisille raakaherkut ovat silkka kauhistus, ja myös herkkävatsaisille niiden runsas kuivahedelmä- ja pähkinäsisältö voi aiheuttaa mahanpuruja. Ajattelin kokeilla vähän erilaista raakakakkua, mikä sopii moneen eri ruokavalioon ja huomioi etenkin allergikkoja. Tiedän sen tunteen, kun kaikki on omaa ruokavaliota vastaan, ja haluan mahdollistaa raakaherkkujen nauttimisen kaikille!


Tämä kakku on lisäksi todella nopea raakaherkku valmistaa, koska mitään liottamisia ja muita valmisteluja ei tarvita. Minulta meni aika tarkalleen 35 minuuttia.


Kevät on saanut kaipaamaan sitruksisia makuja. Ajattelin, että sitruksen maku toisi tähän kakkuun myös raikkautta ja hedelmäisyyttä, sillä siemenpohjassa ei ole raakakakuille tyypillistä makeutta. Kokonaisuudesta tuli erittäin onnistunut! Juurikin raikas, maukas ja myös raakaleivonnaiseksi ihanan kevyt, sillä ilman pähkinöitä kakku on ilmavampi. Hyvin moussemainen, ja koostumukseltaan juustokakkumaisempi kuin pähkinäkakut. Voit käyttää täytteessä lisämakeutusta jos haluat, mutta sitrukset itsessään toimivat hyvin ilmankin. Joten jos olet fodmap-herkkä, älä huoli, tämä kakku ei vaadi edes hunajaa! Ja hunajan tilalla voi aina käyttää mitä tahansa itselleen sopivaa makeutusta.

Suosittelen kokeilemaan! Minä tulen tekemään tätä varmasti toistekin.

SITRUSRAAKAKAKKU


Pohja


1dl auringonkukansiemeniä
3rkl kookosöljyä
3rkl raakakaakaovoita
1rkl psylliumia
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.


Täyte


1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
2 banaania
1rkl sitruunankuorta (luomu)
2 tölkkiä kookosmaitoa
0,5dl kookosöljyä
Ripaus kurkumaa
3rkl psylliumia
(1rkl hunajaa tai muuta makeutusta)
Muutama tippa appelsiiniöljyä (ei pakollinen)

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sitrukset, kurkuma ja kookosmaito (vain tölkin pinnalla oleva paksu osa) tehosekoittimella. Lisää psyllium ja kookosöljy ja  sekoita vielä kerran. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Jääkaapissa suosittelen odottamaan yön yli.


Huomioi, että sekä pohja että täyte ovat tavallista löysempiä - jos siis olet tehnyt raakakakkuja ennenkin. Ne kuitenkin jähmettyvät kylmässä, joten älä huoli, vaikka varsinkin täyte tuntuisi pelottavan nestemäiseltä. Lopputulos on nimittäin ihanan kuohkea ja pehmyt!


Kakun pinnalle voi ripotella erilaisia koristuksia, kuten kookoshiluja, mausteita tai raakasuklaata, kuten kuvassa näkyy. Päällysteet jähmettyvät kakun pintaan mukavasti kiinni.



Banaani auttaa kakkua hyytymään, ja pehmentää samalla sitrusten makua niin, että lopputulos ei jää kirpeäksi vaan hedelmäisen raikkaaksi. Banaania valmiissa kakussa ei maista. Pohjasta tulee kova ja tukeva, mikä antaa moussetäytteelle ihanan kontrastin. Pehmeää ja rouskuvaa yhdessä, mikä ihana makupari!


Ihana vaihtoehto kevään ja kesän herkkupöytiin!


❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!