Gluteeniton kana-kurkuma pasta

Pasta on niin helppoa ja nopeaa arkiruokaa, että sitä tulee tehtyä melko usein. Se on myös hyvää, ja nykyään gluteenittomia pastoja saa myös ravitsevina versioina, kuten kikherneistä, linsseistä tai pavuista tehtynä. En ole vuosiin syönyt tavallista vehnäpastaa, joten en edes täysin muista miltä se maistui, mutta en näitä gluteenittomia versioita edes erota tavallisesta. Suosittelisin vaihtoa kelle tahansa, sillä valkoisten vehnäjauhojen sijaan voit saada pastan mukana runsaasti ravinteita.


Liian usein pastaa tulee tehtyä samalla tavalla, ja koska vaihtelu virkistää ja kaipasin jotain erilaista, lähdin liikkeelle tämän hetken hittimausteesta kurkumasta.

Kurkuman tulehdusta estävästä vaikutuksesta on viime aikoina puhuttu paljon, ja olenkin yrittänyt ripotella sitä vähän sinne sun tänne. Melko tiukasta maustaan huolimatta kurkuma toimii todella monessa. Olen yrittänyt käyttää myös tuoretta, mutta se värjää joka paikan. Ja toisin kuin vaikka punajuuri, sitä on mahdoton saada irti. Joten kuivatulla mennään.

Kurkuma ja kana ovat mainio yhdistelmä, ja koska pasta toimii kaiken kanssa, tässä olisi helppo ja herkullinen resepti nälän yllättäessä. Ohje on määrällisesti iso, joten tästä riittää reilulle porukalle tai useammalle päivälle. Teen usein ison satsin ruokaa kerralla, jotta sitä on valmiina juuri silloin kun tekemiselle ei ole aikaa. Näin on helppo elää ilman valmistuokia.

KANA-KURKUMA PASTA 


700g kanasuikaleita
300g viljatonta/gluteenitonta pastaa (käytin Risentan kikherne rigatonia)
3dl kookosmaitoa
1sipuli
2tl valkosipulimurskaa tai 5 kynttä
2rkl kurkumaa
1rkl sipulijauhetta
1rkl oreganoa
1tl inkivääriä
1tl paprikaa
Mustapippuria
Suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Ruskista kanat paistinpannulla kookosöljyssä ja lisää sekaan sipuli, valkosipuli ja kookosmaito. Lisää mausteet, sekoita huolella ja anna kiehua hiljalleen noin vartti, kunnes kastike tiivistyy ja liika neste on haihtunut.
 


Kun pasta on kypsää, valuta vesi ja sekoita pasta kastikkeen kanssa yhteen. 
Helppoa, nopeaa ja erittäin maukasta!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!