American classic: Vegaaninen mac and cheese

Kun olin lapsi, ja serkkumme tulivat kesällä Kanadasta käymään, he toivat aina tullessaan erikoisia amerikkalaisia herkkuja. Outoja karkkeja, joissa oli mehua sisällä. Hedelmänahkoja, joista olen tehnyt nykyään terveellisiä versioita. En tiedä olivatko kaikki herkut oikeasti hyviä, mutta ne olivat erilaisia ja harvinaisuuksia, joita ei yleensä saatu.


Yksi hittiruoka oli kuitenkin juustomakaroni, joka tuli valmiissa paketissa, tuoksui aivan juustonaksuilta ja maistui kenties vielä paremmalta kylmänä jääkaapista. Ruoka oli kaiken lisäksi niin helppo tehdä, että siihen pystyy lapsikin. Ja sehän oli mahtavaa, ettei juustomakaroniin tarvinnut edes aikuisia paikalle!Viimeksi maistoin juustomakaronia aupair-lasteni annoksesta vuonna 2006. Se oli kamalaa. Kumista, esanssista, kaikin puolin epäterveellistä ja ravinneköyhää. Koska olen kuitenkin suuri makaronilaatikon ystävä, halusin kokeilla juustomakaronia lisukkeena ja nimenomaan terveellisenä versiona.


Tämä versio maistuu täyteläisen kermaiselle ja juustoiselle, mutta on täysin vegaaninen, gluteeniton ja sisältää jopa hieman kasviksia! Alkuperäinen resepti on Vegan yumminess - sivustolta. Olen varioinut sitä hieman.

VEGAANINEN MAC AND CHEESE


4dl kikhernemakaronia (tai muuta gluteenitonta)
2 keitettyä perunaa (jauhoista)
3 keitettyä porkkanaa (pilkottuna)
1/2 sipuli
2dl vettä
1,5dl cashewpähkinöitä
0,5dl kookosmaitoa
0,5dl ravintohiivahiutaleita
2rkl omenaviinietikkaa
1rkl sitruunamehua
1tl suolaa
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
1tl paprikajauhetta

Kuori ja pilko kasvikset ja keitä ne kypsäksi. Keitä makaroni ohjeen mukaan. Kun kasvikset ovat kunnolla pehmenneet, poista ne vedestä. Laita kasvikset ja 2dl keitinvedestä yhdessä muiden ainesten (ei makaroni) kanssa tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi kastikkeeksi.


Juustokastike - hyvin cheddarmaista!

Kaada kastike makaronien päälle ja sekoita.Ateria on valmis nautittavaksi sellaisenaan, tai pisteenä iin päälle voit vielä kaataa seoksen uunivuokaan, päällystää mantelilastuilla ja paistaa uunissa 225 asteessa noin vartin, kunnes pinta on kauniin ruskea.Näyttää äärimmäisen juustoiselle, maistuukin juustoiselle, mutta ei ole lainkaan esanssista tai öklöä - hauskaa vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle!


Mainio lisuke vaikka kesäiseen buffetpöytään!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!