Täytetyt salaattikääröt

Ihastuin salaattikääröihin illallisella Gaijinissa muutama vuosi sitten. Sen jälkeen näistä herkuista on tullut vakio: täydellinen yhdistelmä mausteista ja raikasta, kevyttä ja täyteläistä. Ateria valmistuu melko vähällä vaivalla, joskin nyhtöpossun paistaminen vie toki aikaa. Onneksi sen voi jättää uuniin muhimaan vaikka yön yli, jolloin se ei vaadi minkäänlaista vaivannäköä valmistuakseen.


Nyhtöpossu on täyttävää tavaraa, mutta salaatinlehdet tekevät kokonaisuudesta hyvin raikkaan ja kevyen. Valitse mahdollisimman isoja salaatinlehtiä, kuten romainea tai cosmopolitania, jotka saat käärittyä tacomaiseksi kuoreksi. Possun lisäksi täytevaihtoehtona oli marinoituja papuja, joista saa hyvän täytteen kasvissyöjille ja mukavaa vaihtelua omaan annokseen.


Lihasta ja pavuista kannattaa tehdä reilun mausteisia, sillä salaattikäärössä on paljon vettä ka se on maultaan melko neutraali, mikä tasapainottaa kokonaisuutta. Mahtavaa napostelu- ja seurusteluruokaa!

TÄYTETYT SALAATTIKÄÄRÖT

(neljälle)

1kg porsaan kassleria
1 pussi cosmopolitan-salaattia
1dl+2dl vettä
2dl kookosmaitoa
2rkl paprikamaustetta
1rkl sipulijauhetta
0,5tl valkosipulijauhetta
1tl meiramia
1tl oreganoa
0,5tl chilijauhetta (säätele oman maun mukaan)
0,5tl juustokuminaa
Ripaus cayennepippuria
Mustapippuria
Suolaa

MARINOIDUT PAVUT


1 purkki kidneypapuja (käytin GoGreeniä)
1 purkki punaisia linssejä (myös GoGreen)
1rkl oliiviöljyä
1rkl balsamicoa
1rkl yrttiseosta (käytin Provencalea)
5 valkosipulinkynttä
0,5tl paprikajauhetta

AVOKADOKASTIKE


2 avokadoa
1/4dl oliiviöljyä
1/4dl vettä
1tl sitruunamehua
1tl sipulijauhetta
Mustapippuria
Suolaa

Ota kassler huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Lämmitä uuni 150 asteeseen, kumoa kassler kannelliseen uunivuokaan, kaada päälle desin verran vettä ja paista noin 5-6 tuntia. Kasslerin voi hyvin jättää paistumaan pidemmäksikin aikaa - jos jätät sen uuniin yön yli, laske uunin lämpötila 120 asteeseen. Mitä pidempään liha muhii, sitä mehevämpää siitä tulee!

Sekoita pavut ja muut ainekset kulhossa ja anna marinoitua yhtä kauan kuin possu on uunissa. Pavut ovat valmiita syötäväksi sellaisenaan, tai halutessasi voit lämmittää ne nopeasti pannulla ennen syömistä.

Yhdistä avokadokastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella.

Kun liha on paistunut, laita se erilliseen kulhoon (jätä irronnut rasva pois) ja nypi säikeisiksi suikaleiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen. Kumoa liha paistinpannulle ja lisää sekaan mausteet, kookosmaito ja vesi. Kiehauta, ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes liika neste on haihtunut. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.

 
 

Revi salaatista lehtiä valmiiksi tarjottavaksi. Kasaa lehtien päälle nyhtöpossua tai papuja ja päälle avokadokastiketta sekä marinoitua punasipulia. Jos haluat ateriasta vielä ruokaisamman, kääröihin voi lisätä myös riisiä. Suosittelen tahmeampaa riisiä, joka ei leviä käsiin syödessä.

 


Kääröt ovat hauskaa ja herkullista sormisyötävää, jota on helppo pakata esimerkiksi piknikevääksi kesällä. Ne ovat myös helppo ruoka valmistaa isommallekin porukalle, kun kasvatat vain kasslerin kokoa tai papujen määrää ja tarvittaessa hankit kaksi salaattipussia!

 
 

Oheen vielä iso salaatti ja juureslastuja, niin herkullinen ateria on valmis!

❤️Sara


Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!