Raikas vihermehu

Rakastan itse tehtyjä mehuja. Niiden sisältöä voi muokata mielin määrin, ja yhdellä lasillisella saa alas valtavan määrän vitamiineja ja hivenaineita. Mehusta tulee erinomaisen pirteä, raikas ja virkistynyt olo. Mehusta vitamiinit pääsevät välittömästi imeytymään kehoon, eikä ruuansulatukselle kerry liikaa töitä. Kuidut ovat toki hyväksi, mutta välillä on hyvä antaa vatsalle tarpeellista lepoa. Raakojen vihannesten ja hedelmien ja niiden mukana tulevan kuitumäärän sulattaminen voi käydä vatsalle työlääksi ja aiheuttaa erilaisia ruuansulatusvaivoja. Raakojen vihannesten hyödyt ovat kuitenkin moninkertaiset kypsennettyihin verrattuna. Mehu on loistava ja vatsaystävällinen tapa nauttia entistä enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Ainakin oma mahani kiittää annoksesta ravitsevaa mehua!

Mehut ja smoothiet ovat mitä helpoin tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa. Niihin saa tungettua valtavan satsin vihanneksia ja koko annoksen kumottua vaikka yhdellä suullisella. Helppo tapa käyttää myös vihanneksia, joista ei muuten pidä. Minä en ainakaan saa selleriä muuten alas!

 
Kaikki se vihreä tähän yhteen lasilliseen!

Teen usein nimenomaan juuri vihermehuja, sillä niistä tulee välittömästi loistava olo. Nautin usein smoothieita, mutta vihersmoothiet eivät ole suosikkejani. Tykkään smoothieissa paksusta, lusikoitavasta koostumuksesta, mutta vihersmoothie ei oikein maistu lusikalla... Sen sijaan mehussa kaiken vihreän raikkaus ja ravitsevuus vain korostuu. Vihermehua juodessa tuntee tekevänsä keholleen hyvää, ja saavansa mitä parhainta superfoodia helposti imeytyvässä muodossa. Oikeilla aineksilla mehusta saa myös aidosti herkullista, eikä tarvitse juoda väkisin lasillista ruohoa.

VINKKI: kun käytät luomuvihanneksia ja -hedelmiä, niitä ei tarvitse edes kuoria! 

RAIKAS VIHERMEHU

(noin 0,5l mehua)

Kourallinen vihreää salaattia
Kourallinen tuoretta minttua
1/2 kurkku 
3 sellerin vartta
1 vihreä omena
1 päärynä
1 sitruuna
Peukalon kokoinen pala inkivääriä

Voit valmistaa mehun mehuprässillä tai tehosekoittimella. Jos käytät tehosekoitinta, myös kuidut sekoittuvat juomaan, joten siitä tulee smoothiemaisempaa ja paksumpaa. Jos haluat juomasta mehumaisen, lisää aineksiin 2-3dl kylmää vettä. Voit myös puolittaa ainesten määrän, ellet halua erityisen isoa ja täyttävää tai vaihtoehtoisesti useampaa annosta.

Nauti juoma välittömästi, jotta se ei ehdi hapettua ja menettää vitamiinejaan.

 
Mehustamisesta jäävä ylimääräinen kuitumassa kannattaa myös hyödyntää: sitä voi sujauttaa leipätaikinaan, kasvispihveihin, smoothieen, murekkeeseen, sosekeittoihin, munakkaaseen...Koska mehut on jo puristettu pois, massa on lähinnä kuitua, eikä se enää maistu yhtä ärhäkältä kuin alunperin (kröhöm, inkivääri...).


Loistava tapa aloittaa uusi viikko!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!