Raaka Snickers-kakku

Tämä kakku on ihan törkeän hyvää. Vaikka Snickers ei ole ikinä ollut suosikkini. En ole erityisemmin koskaan pitänyt maapähkinöistä, enkä varsinkaan maapähkinävoista. En tiedä mitä noin vuosi sitten tapahtui, kun yhtäkkiä hullaannuin täysillä ihaniin, täyteläisiin pähkinälevitteisiin. Nykyään nautin niitä jopa lusikalla suoraan purkista. Parasta on, että pähkinälevitteitä saa nykyään terveellisinä, sokerittomina versioina ihan peruskaupoista. Puhdas, laadukkaista pähkinöistä valmistettu tahna ilman mitään ylimääräistä on aidosti terveellistä ja ravitsevaa, toisin kuin sokerilla ja lisäaineilla kyllästetyt versiot.


En ole koskaan maistanut Snickers-raakakakkua, mutta raakoja Snickers-patukoita muutamaan otteeseen. Tämä kakku on pyörinyt mielessäni pitkään, mutta selvisi vasta nyt toteutuksen tasolle. Halusin saada aikaiseksi täyteläisen pähkinän ja kinuskin yhdistelmän, mutta samalla fudgemaisen kakun, joka sulaa suussa. Tämä raakakakku onnistui täydellisesti: se tuo mieleen elävästi kaikki Snickersissä yhdistyvät ihanat maut, mutta samalla myös jotain uutta, omanlaistaan.

Kuten sanottu, ihan törkeän, taivaallisen, täydellisen hyvää.


Raakakakkujen parhaita puolia on se, että paloja voi tarvittaessa pakastaa valmiiksi seuraavaa herkkukertaa varten, ilman että koostumus ja maku kärsivät. Harvoin kuitenkaan koko kakku menee kerralla, ellei sitten ole isommat juhlat tiedossa. Tosin myös kaverit kiittävät ja työpaikalla ilahdutaan rippeistä.


Pari juttua: jotta kakku on todella raaka, muista sulattaa kookosöljy ja raakakaakaovoi vesihauteessa, jolloin ne eivät pääse kuumenemaan liikaa. Liota pähkinöitä (paitsi kinuskin päälle tulevia maapähkinöitä) ja taateleita ainakin muutama tunti ennen kakun valmistusta. Itse liotin niitä yön yli. Jos liottamisaika jää lyhyemmäksi, lisää hieman nesteiden määrää, jotta saat täytteistä sileitä. 

RAAKA SNICKERS-KAKKU


Pohja


1dl taateleita
1dl pähkinöitä (käytin pähkinämixiä)
2rkl kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta

Maapähkinätäyte


2 tölkkiä kookosmaitoa (paksu, rasvainen osa + tilkka nestettä)
1dl cashewpähkinöitä
2rkl psylliumia
1dl maapähkinävoita
0,5dl vaahterasiirappia

Kinuskikastike


3dl taateleita
3rkl kookosmaitoa
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

+ pinnalle rouhittuja maapähkinöitä

Suklaakuorrute 


2rkl raakakaakaojauhetta
0,5dl raakakaakaovoita
3 taatelia

Liota taateleita ainakin tunnin ajan ja pähkinöitä muutama tunti. Sen jälkeen valuta liotusvesi pois. Pähkinät kannattaa vielä huuhdella kylmällä vedellä.

Aloita sekoittamalla pohjan ainekset blenderissä. Painele pohjamassa tasaiseksi levyksi kakkuvuoan tai piirakkavuoan pohjalle. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.


Seuraavaksi tee maapähkinätäyte. Yhdistä blenderissä kaikki ainekset psylliumia lukuun ottamatta. Kun massa on sileää, lisää psyllium ja pyöräytä vielä sekaisin. Täyte jähmettyy lisää kylmetessään ja turvotessaan, mutta siitä pitäisi jo sekoitusvaiheessa tulla melko paksua. Paksuutta on helppo säädellä psylliumin ja nesteen avulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin. Jätä lopputäyte odottamaan erilliseen astiaan.


Kinuskikastike syntyy yksinkertaisesti taateleista ja nesteestä. Ripaus vaniljaa ja suolaa korostavat taateleiden toffeemaista makua, ja antavat kinuskille hitusen särmää. Sekoita ainekset kinuskimaiseksi tahnaksi tehosekoittimella ja kaada kastike vuokaan maapähkinätäytteen päälle.


Ripottele kinuskin päälle kokonaisia tai murskattuja maapähkinöitä. 


 
Kaada loput maapähkinätäytteestä kinuskin päälle, ja tee suklaatäyte valmiiksi sekoittimalla ainekset keskenään. Kaada vuokaan päällimmäiseksi suklaatäyte, ja sekoittele sitä maapähkinämassan sekaan kevyesti lastalla. Jos haluat että suklaa peittää kakun pinnan kokonaan, tee sitä tupla-annos. Tämä suklaamassa on melko tuhti ja tumma, joten sekoittelin sen itse raitoina kakkumassan sekaan tuomaan suklaista makua ilman, että maku dominoi koko kakkua.




Anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa - tai jos on kiire, pakastimessa. Kun kakku on hyytynyt, se irtoaa vuoasta helposti. 


Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa.


Huh. En tiedä voiko kakku enää raakaa Snickers-kakkua parempaa ollakaan.
 
❤️Sara

Kommentit

  1. Psylliumia ohjeessa vähän turhan rajusti.1rkl luultavasti riittää. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hmm se riippuu siitä millaisen koostumuksen haluaa. Itse tykkään aika jämäkästä, joten psylliumia uppoaa hyvinkin tuo määrä. Mutta jos sinulle riittää vain 1rkl niin hyvä juttu, mikään ei pakota laittamaan enempää😊

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Kokeile myös näitä herkkuja!