Porkkanakakku kääretorttu (G, M)

Porkkanakakku on yksinkertaisesti jumalaista. Tällä kertaa kakku taipuu täydelliseksi rullaksi, jota kutsumme kääretortuksi. Kääretortun ihanuus piilee täytteessä, joka rullalle kieritettynä leviää joka puolelle leivonnaista. Täten porkkanakakun huumaava kuorrute ei rajoitu vain kakun päällysteeksi, vaan sitä saa suuhunsa jokaisella suupalalla.


Resepti on gluteeniton ja maidoton, eikä siinä ole käytetty valkoista sokeria. Vaahterasiirapin aromikas ja tumma maku sopii porkkanakakkuun täydellisesti, ja runsailla mausteilla kääretortusta saa aromikkaan, mausteisen leivoksen.



Tästä rullasta ei saa tarpeekseen. Siksi se loppuikin meillä hetkessä!

PORKKANAKAKKU KÄÄRETORTTU


3 kananmunaa
2dl vaahterasiirappia
3dl porkkanaraastetta (minulla meni siihen 2 hyvin isoa porkkanaa)
0,5dl kookosöljyä
1dl perunajauhoa
1dl kikhernejauhoa
1dl mantelijauhoa
3tl kanelia
2tl kardemummaa
3tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
1tl psylliumia
0,5tl muskottipähkinää
1/4tl inkivääriä
Ripaus vaniljaa

Raasta porkkanat. Sekoita keskenään jauhot, mausteet, psyllium, leivinjauhe ja ruokasooda. Yhdistä kananmunat ja vaahterasiirappi kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos hieman vaahtoaa. Lisää sekaan sula kookosöljy.
 
Sekoita porkkanaraaste jauhoihin, ja sen jälkeen muna-siirappi-seos pieni määrä kerrallaan. Levitä taikina vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle niin, että levy jää suunnilleen yhtä paksuksi kaikilta kohdilta ja on mahdollisimman tasainen.
 
Paista uunissa 200 asteessa noin vartti tai kunnes taikinan pinta on kauniin ruskettunut.

Tällä ohjeella täytettä tulee sekä tortun sisälle että päälle. Jos haluat täytettä vain sisäpuolelle, puolita seuraava ohje.

MAIDOTON TUOREJUUSTOTÄYTE


4dl cashewpähkinöitä (liotettuna vähintään neljä tuntia)
2dl vettä
1 tölkki kookosmaitoa
2rkl hunajaa
1rkl omenaviinietikkaa
1tl sitruunamehua
Ripaus vaniljaa

Työstä tehosekoittimella pähkinöistä, vedestä, omenaviinietikasta, sitruunasta, vaniljajauheesta ja hunajasta mahdollisimman sileä massa. Lisää kookosmaitotölkistä paksu, rasvainen osa ja sekoita tasaiseksi. Lisää tölkin pohjalle jäävää nestettä muutama ruokalusikallinen, jotta saat massan sekaisin.

Kun taikinalevy on jäähtynyt, levitä puolet täytemassasta tasaisesti sen pinnalle lastaa apuna käyttäen. Jätä reunat aavistuksen vajaiksi, sillä täyte pursuaa niitä kohti.
Rullaa taikina tiukaksi paketiksi leivinpaperia apuna käyttäen. Rullaa vielä leivinpaperi valmiin
rullan ympärille ja laita kääretorttu jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Laita myös loput täytteestä jääkaappiin.

Kun kääretorttu tuntuu jämäkältä, täyte on tarpeeksi jähmettynyt. Avaa leivinpaperikääre ja leikkaa tortusta epätasaiset päätypalat pois, jos haluat esillepanosta hieman siistimmän. Samalla on hyvä hetki maistella itse miltä lopputulos maistuu...

Asettele torttu tarjoiluastiaan  ja levitä loput täytteestä tortun päälle. Käytä apuna veistä tai lastaa ja levitä pieni määrä kerrallaan, jotta täyte ei valu suoraan pohjalle vaan oikeasti jää kiinni tortun pintaan.

Laita torttu uudelleen kylmään. Täyte ja päällyste jähmettyvät kylmässä vielä lisää, ja torttu maustuu entistä mehevämmäksi!

 
Maistuvaa vaihtelua kakkuversiolle!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!