Mausteinen kanakeitto (G, M)

Ei tule kevättä. Vaikka välillä olemme jo saaneet ihanan pienen pilkahduksen paranevasta säästä ja muistaneet miltä se tuntuu kun on oikeasti lämmintä, ei tuo kehitys ole ollut ihan niin nousujohteista kuin olisin toivonut. Nimimerkillä tänään tein jälleen parin tunnin kävelylenkin taukoamattomassa räntäsateessa...


Säälle ei valitettavasti mahda mitään, mutta onneksi tuon hyisevän kylmän ulkoilun jälkeen kotona odotti iso kattilallinen aamulla valmistettua kanakeittoa, joka palautti tunnon sormenpäihin ja hymyn huulille! En säästellyt mausteissa, joten liemi on ihanan maukasta ja lämmittävää. 


Tässä ohjeessa on usealle syöjälle ja usealle päivälle, joten puolita määrät jos haluat pienemmän satsin.

MAUSTEINEN KANAKEITTO


3dl riisiä (kuivana)
10dl + 2l vettä
700g kanasuikaleita
3dl vihreitä papuja
1 punainen paprika
5 retiisiä
1 porkkana
1rkl paprikajauhetta
1rkl currya
1rkl kurkumaa
1tl basilikaa
0,5tl savupaprikaa (tai lisää tavallista)
1/4tl inkivääriä
1/4tl chiliä
Mustapippuria
Suolaa

Keitä riisi 10dl:ssa vettä. Keitä vain puolet tavallisesta kypsennysajasta. Kypsennä kanasuikaleet kookosöljyssä paistinpannulla ja lisää mausteet suolaa lukuunottamatta. 

Kaada kana riisin sekaan ja lisää kattilaan 2 litraa vettä sekä suikaloitu porkkana ja paprika. Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, lisää myös ne. Pakastetut pavut lisätään vasta myöhemmin.

Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin vartti. Lisää lopuksi suikaloidut retiisit ja vihreät pavut (jos pakasteesta).


Kun keitto on valmis, maista lientä ja kokeile onko se makuusi sopiva. Sitä voi laimentaa lisäämällä vettä, tai jos kaipaat esimerkiksi tulisuutta, lisää mausteita. Kuten sanottu, ohjeessa mausteita on jo melkoisen reilulla kädellä.


Ihana lämmike epätavallisen kylmään kevääseen!

❤️SaraKommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!