Maidoton ja terveellinen PINA COLADA PIRTELÖ

Smoothiet kuuluvat lähes jokaiseen päivääni, mutta pirtelöitä tulee nykyään tehtyä harvakseltaan, jos ikinä. Erään illan herkkuhetki kuitenkin kaipasi jotain spesiaalia, ja tadaa, näin syntyi mitä herkullisin pirtelö! Paksusta jäätelömäisestä koostumuksesta ja kermaisesta mausta ei ikinä uskoisi, että tämä pirtelö on täynnä pelkkää terveellistä ja ravitsevaa tavaraa. Voi olla, että tästä tuleekin kesää kohti vakioaamiaiseni.





Eikös jokaiseen päivään saa pienen palan paratiisia, kun nauttii sieltä hiekkarannoilta tuttuja makuja? Omaan paratiisilomaani kuuluu aina ehdottomasti juuri Pina Colada!

Ohje vaatii hieman ennakointia, koska banaanien pitää ehtiä pakastua ja pähkinöiden liota, jos vaniljakastiketta ei ole vielä valmiina. Tästä syystä minulta löytyy lähes aina banskuja valmiiksi pakkasesta! Tämän herkun jälkeen haluat ehkä tehdä samoin :D Toisaalta resepti ei vaadi mitään kummallisia aineksia, joten jos ennakoi iltapäivällä niin illaksi ehtii vielä saada pirtelön eteensä.

 PINA COLADA PIRTELÖ


2 pakastettua banaania
1 pieni purkki säilykeananasta + tölkin neste (tai 1,5dl tuoretta)
1dl kookosmaitoa
1rkl hunajaa
Ripaus vaniljaa


Viipaloi banaanit ja pakasta ne ainakin pariksi tunniksi. Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan. (Jos haluat välttyä kastikkeen tekemiseltä, mutta mieli tekee silti pirtelöä, korvaa vaniljakastike kookosmaidolla ja lisää vielä 2rkl psylliumia.)


Sekoita kaikki ainekset yhteen ja aja tasaiseksi blenderillä. Joudut todennäköisesti sekoittelemaan välissä lusikalla ja/tai auttamaan blenderin survinsauvalla aineksia sekoittumaan. Halutessasi voit lisätä hieman nestettä, jotta saat ainekset sileäksi.


Annostele pirtelö laseihin ja ripottele päälle esimerkiksi marjoja, kaakaonibsejä tai raakasuklaarouhetta. 


Imeskele pillillä!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!