Ihana vaniljakastike cashewpähkinöistä

Vaniljakastike on omiaan kruunaamaan tietyt jälkiruuat. Se maistuu taivaalliselta esimerkiksi marjojen tai makeiden piirakoiden päällä. Tätä terveellistä pähkinöistä tehtyä vaniljakastiketta voit mainiosti hyödyntää myös vaikka aamupuurossa tai smoothien seassa. Kastike sopii myös kakun täytteeksi, hedelmäsalaattiin tai miksei jäätelön oheen - vain mielikuvitus on rajana! Se antaa ihanaa kermaista, vaniljamaista makua ja on samalla todellinen hivenainepommi.


 

VANILJAKASTIKE CASHEWPÄHKINÖISTÄ


2dl cashewpähkinöitä
6dl vettä
1rkl hunajaa tai muuta makeutusta
1rkl psylliumia
1/8tl vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä ainakin muutama tunti, mielellään yön yli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Koska kyseessä on kastike, sen kuuluu jäädä mukavan juoksevaksi, mutta toki voit säädellä paksuutta omien mieltymysten ja käyttötarkoituksen mukaan. Veden määrää voi siis joko vähentää tai lisätä.


Tällä ohjeella tulee juokseva, mutta silti paksu kastike, jota on helppo kaataa siihen piirakalle, mutta joka ei leviä ympäri lautasta. Kastike paksuuntuu lisää psylliumin turvotessa.


Kastike on valmista tarjottavaksi heti, mutta itse pidän sitä mielelläni jonkin aikaa jääkaapissa, jotta se kylmettyy. Kylmetessään se myös jähmettyy lisää.Olen käyttänyt vaniljakastiketta muun muassa maidottomassa herkkupirtelössä sekä lämpimän hedelmäcrumblen päällä. Molemmissa se oli kerrassaan ihanaa!

❤️Sara

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!