Hunajasima ilman valkoista sokeria

Lapsena simaa oli aina tarjolla vappuna. Sen valmistumista oli mahtavaa seurata: ei niinkään keittämisprosessia, vaan rusinoiden rauhallista matkaa pintaa kohti. Ja kun ne olivat nousseet pintaan saakka, niitä oli hauska närkkiä sormineen ja syödä pois. Ihanasti simalla marinoituina!


Tiedän, ei ehkä kovin hyvätapaista...kaikeksi onneksi omasta simapullosta saa kaivella rusinoita sormineen mielin määrin!

En yleensä pidä hiilihapollisista juomista, mutta sima ja vappumunkit ovat erittäin toimiva kombo. Kenties, koska ne vain mieltää niin vahvasti osaksi tätä keväistä juhlaa. Tai sitten yhdessä nautittuna niiden maut vain pääsevät entistä paremmin oikeuksiinsa. Tiedä häntä, mutta minun vappusimani resepti tulee tässä. Se on tehty ilman valkoista sokeria ja runsailla, raikkailla aineksilla. Tämä sima on paitsi herkullista, myös loistoapu esimerkiksi kevätflunssaa vastaan!

Tässä ihana vappuresepti, jossa perinteinen sokerijuoma on toteutettu terveellisempänä versiona!

HUNAJASIMA


1l vettä
100g hunajaa
1 sitruuna
1 appelsiini
Ripaus inkivääriä tai pikkurillin pään kokoinen pala tuoretta
Ripaus tuorehiivaa (1/4 herneestä)
1 kanelitanko

Jos käytät luomusitruksia, voit käyttää ne kuorineen. Muussa tapauksessa kuori hedelmät ensin ja pilko sen jälkeen neljäksi isoksi palaseksi. Keitä osa vedestä (6dl) ja kaada se kattilaan hunajan päälle. Lisää loppuvesi, kanelitanko, sitruunat, inkivääri ja appelsiini. Lisää hiivan murunen ja jätä seos käymään kannen alla 24 tunniksi.Siivilöi sima ja kaada neste esimerkiksi lasipulloon. Laita pullon pohjalle ripaus kookossokeria ja ripottele perään haluamasi määrä rusinoita (minulla PALJON!).Huoneenlämmössä sima valmistuu muutamassa päivässä, kylmässä se vie pari päivää pidempään. Pidä huolta, ettei pullon korkki ole liian tiukalla. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan.


Suosittelen yhdistämään terveysmunkkien kanssa.


Ja eikun nostamaan maljaa vapulle - ja keväälle!

❤️Sara 

Kommentit

Kokeile myös näitä herkkuja!